tisdag 5 juni 2007

Pedofil.se, får vi se en repris på Freivalds nedsläckning?

Jag uppmanar alla läsare att ta del av diskussionen på Oscar Swarts blogg om hemsidan Pedofil.se. Pedofil.se har lett till stor moralpanik. Justitieminister Beatrice Ask(m) hälsar till DN genom sin pressekreterare Rickard Wessman att hon inte känner till sajten pedofil.se.

- Det är upp till de rättsvårdande myndigheterna att hålla koll på om det begås brott på internet, säger han.

Tomas Bodström däremot vill se över lagstiftningen och tycker det är märkligt att Justitieministern inte tycker någonting. Det tycker inte jag med tanke på Laila Freivalds-historien och hennes inblandning i nedsläckningen av Sverigedemokraternas hemsida som publicerade Mohammedkarikatyrerna.

Jag har tidigare tagit upp boken Svenska tabun av Karl-Olov Arnstberg. Han menar att ett av de största Tabu som finns i Sverige är pedofili. Först gör han en tydlig uppdelning. "Pedofili handlar om att tända sexuellt på icke könsmogna barn. Att sexuellt åtrå mycket unga personer som är könsmogna är däremot inte pedofili." Därefter tar han upp det orimliga i flera rättsfall där mannen dömts för våldtäkt, trots att flickan varit könsmogen och pojken bara varit något år äldre. Det mest fascinerande är dock när Arnstberg redogör för synen på pedofili i 60-talets Sverige. RFSL hade en tid en arbetsgrupp som verkade för att åldersgränsen för "lovlighet" skulle tas bort. Flera tunga remissinstanser gav visst stöd i frågan. Läkare förde debatten om åldersgränsens vara eller inte vara öppet. Som sagt, läs blogginlägget som jag länkar till ovan. Det ger onekligen någonting att tänka på.
//
Casparus Due

Inga kommentarer: