onsdag 6 juni 2007

Gulan Avci fortsätter sin kamp mot islamism

Gulan Avci, ordförande i liberala invandrarförbundet, skriver på sin blogg om vikten att kämpa mot att islams traditionella normer sprider sig i Sverige. Gulan uppmärksammar i sitt inlägg bland annat att Mahmoud Aldebe, ordförande för Sveriges muslimska råd, vill införa sharialagstiftning i Sverige för muslimer. Sveriges muslimska råd företräder 80 000 muslimer.

"Muslimsk sharialagstiftning bryter mot principen att alla människor är lika inför lagen. Sharialagar upphöjer mannens ställning över kvinnans. Sharialagar finns i länder där diktatur råder och kvinnan lever i förtryck. Och detta vill alltså Mahmoud Aldebe införa i Sverige. Det är ett svek mot de människor som flytt undan religiös förtryck, men det är framförallt ett hån mot den svenska demokratin och svenska kvinnors kamp för jämställdhet och jämlikhet de kämpat för de senaste 100 åren."

Att hantera islam är liberalismens stora utmaning på 2000-talet. Det är särskilt viktigt att vi stödjer de kvinnor som öppet vågar ta strid för sin och andras frihet från religion.
//
Casparus Due

3 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det något land som har sharilagar och demokrati? Jag kommer absolut inte på något...

Henrik, liberal

Casparus Due sa...

I Ontario Kanada föreslog en utredare från delstaten faktiskt att muskimer skulle få rättigheten att följa Sharialag. Men tack vare stark opinion mot förslaget skrotades det. Men, det var nära.

Anonym sa...

Israel har sharialagar på det civilrättsliga området.

Eftersom det finns ett rabbinat så har muslimerna rätt till religiös särlagstiftning också.

Det e något att bita i både för den mest inbitne israelvännen och israelhataren.