tisdag 5 juni 2007

Skönt med klarspråk från polisen

Länspolismästare Carin Götblad skriver på DN-debatt att polisen måste övergå till hårda tag för att inte extremvänstern och extremhögern ska lyckas göra nationaldagen till en symbol för ett splittrat Sverige.

Det är skönt att höra en principfast länspolismästare. Demonstrationsrätten ska värnas om demonstranterna håller sig inom lagens råmärken.

"Vanligen sker konfrontationen genom att extrema vänstergrupper på ett våldsamt sätt försöker störa de högerextremas möten och demonstrationer. Det omvända är betydligt mer sällsynt." "När olika vänsterextrema grupper försöker störa de högerextremas möten hamnar även vanliga medborgare i kläm. Bilar vandaliseras, butiksfönster slås sönder och en eller annan kan också få sig en omgång om de står i vägen."

Vänsterextremisterna har inte monopol på våra gator. De ska hållas kort och inte kunna slå sönder offentlig och privat egendom. De ska helt enkel behandlas som det drägg de är. För varje gång vänsterextremisterna beter sig så här vinner fascismen och får ökad legitimitet, vilket till varje pris måste undvikas. Låt de bruna visa upp sig som de förlorare de är. Ge dem inte mer sympati och utrymme än de förtjänar.
//
Casparus Due

Inga kommentarer: