måndag 4 juni 2007

Vänsterintellektuella är antifeminister?

Lilla Torg Liberalerna har tidigare uppmärksammat Lisbeth Lindeborgs inlägg på DN debatt. Idag fortsätter Lindeborg sin hedervärda insats att lyfta fram alternativa perspektiv i debatten om integration, islam och feminism. I en artikel i DN berättar hon om Fadéla Amara, en av initiativtagarna till den franska rörelsen "Varken hora eller kuvad".

"I sina tre böcker har Amara beskrivit hur hon redan som tonåring engagerade sig politiskt både i SOS Racisme och i socialistiska grupper. Men snart upptäckte hon att det likaberättigande som krävdes av invandrargrupperna inte motsvarades av en egen likvärdighet i praxis; i stället praktiserades ett massivt kvinnoförtryck. Inte heller fanns kvinnlig emancipation på någon av de många organisationernas agenda."

Amara beklagar att så många vänsterintellektuella inte kommit till medvetande om kulturrelativismens inhumana följder. I Sverige ser vi idag samma problem. Feminister som Ayaan Hirsi Ali, journalisten och författaren Dilsa Demirbag Sten och integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni stämplas av motståndare som islamofober. Kvinnor med utländsk bakgrund som tar plats i offentligheten får helt enkelt finna sig att utsättas för mordhot när de har en annan agenda än vänsterns kulturrelativism och medlöperi med islamistiska mörkermän. Det måste få ett slut.
//
Casparus Due

1 kommentar:

emre.gungor sa...

Väl skrivet!

Kvinnorna till skillnad från männen får ta mer skit. Jag håller definitivt med!