söndag 3 juni 2007

Nytt fascistiskt herrmode: magväska


Fyra dagar till G8 och massförstörelsen och våldet har redan börjat. Sydsvenskan/TT rapporterar bra från Rostock. De värjer sig inte för att visa kravallturismens allra värsta sida.

Redan innan de två kilometer långa tågen hade nått hamnen i Rostock, där det avslutande mötet hölls, gick de till angrepp. De rev upp betongplattor ur trottoarer, slog sönder dem och kastade betongbitarna och stenar mot den massiva poliskedjan. Också raketer avfyrades.

Tre Rostockbor, som inte lämnat staden och inte parkerat på ett säkert ställe, fick sina bilar omkullvräkta och vandaliserade.

Med ett betongstycke i ena handen och en ölflaska i den andra krossade en ung man med huva och halsduk för ansiktet systematiskt och frenetiskt alla rutor, medan andra demonstranter filmade resultatet med sina mobiltelefoner.”

I ett reportage av Kinga Sandén (finns inte på sydsvenskans hemsida än) beskrivs också det chicka mode som gäller bland de svartklädda fascistgrupperna: magväskor. "Maskerade demonstranter tar upp verktyg ur sina magväskor och bryter upp gatsten. Polisen gör framstötar in i folkmassan men måste flera gånger retirera undan stenregnet". Sofia Kjellén, svenska attack, säger på ett annat ställe i artikeln: "Svartklädda med magväskor. Man känner ju igen dem".
//
Casparus Due

Inga kommentarer: