lördag 8 december 2007

Frånta kyrkan begravningsrätten - ett himmelsblått förslag

Jag har tidigare skrivit om upp och ner vända världen med sossar som är mer liberala än moderater. Illmars stabschef Daniel Persson lyfte den ytterst liberala frågan att frånta kyrkan begravningsrätten.

Genom Sven Liljegren Sr fick jag lite ordning på färgskalan igen. Daniel Persson är inte alls röd, han är himmelsblå!

Då kan man (nästan) förlåta att han indirekt stöttar en massa suspekta rörelser genom sitt styrelseuppdrag i ABF. Inom ABF tror man nämligen på allas lika värde. Oberoende av om man är god eller ond, stöttar världsfred eller diktaturer och terrorrörelser är man välkommen hos ABF.
//
Fabrikören

fredag 7 december 2007

Dilsa avslöjar vänsterns rasism

Dilsa Demirbag Sten, en av Sveriges skarpaste skribenter, har skrivit en utmärkt text på Arenagruppens hemsida. Det är en mycket grundlig och lång genomgång av misstänkliggörandet av kvinnor med utländsk bakgrund.

"Är man invandrad kvinna och politiskt aktiv utan tydliga vänstersympatier får man uppenbarligen ta det som del av allmänbildningen att bli utsatt för både rasism och sexism."

"Titt som tätt förklarar Baksi, Kamali och Adami vem som är riktig ”blatte” och hur en sådan bor, lever, tycker och känner. Adami har delat ut priser och gjort en tidning som framgångsrikt lanserat invandrarskapet som en snyggt förpackad affärsidé. Lika självklart tycker de sig ha auktoriteten att peka ut dem som inte är riktiga invandrare. Deras sätt att tänka är faktiskt inte väsensskilt från rasister som tror sig kunna avgöra vem som är riktig svensk. I båda fallen handlar det om stereotyper som ömsom stänger ut, ömsom låser in."

Precis som jag har skrivit i flera blogginlägg har Dilsa Demirbag Sten noterat att framstående "borgliga" kvinnor med utländsk bakgrund ständigt blir ifrågasatta och anklagade för att springa majoritetens ärenden (läs rasförrädare.) Kvinnor ska uppenbarligen enligt vänstermännen (och kvinnorna) hålla tyst i församlingen så länge de inte är socialister. Demirbag Sten, Madon, Sabuni, Avci, Rubar, Fritz m.fl. Vilka kvinnor! Vem föredrar inte deras intellektuella kapacitet före patriarkerna Kurdo Baksi och Masoud Kamali?

"Att arbetarklass-Jimmy kan vara utsatt för klassförtryck, men på kvällen gå hem och slå sin fru har feministerna tvingat arbetarrörelsen att förstå. Men att Mustafa kan vara utsatt för diskriminering på arbetsmarknaden och rasism på gatorna, men också gifta bort sina döttrar och slå sin fru övergår tydligen tankeförmågan. Det faktum att invandrade personer dessutom kan vara både liberaler och högersympatisörer verkar av någon outgrundlig anledning vara obegripligt för stora delar av vänstern.

Dessvärre styr denna oförmåga vänsterns syn på islam, kulturellt betingat våld och förtryck. Befinner sig dessutom de som åberopar intersektionalitet i analysen på högra sidan av det politiska spektrumet verkar det självklart för många vänstervänner att alla spärrar kan få släppa. Det är då housenigger, Onkel Tom och blattealibi träder in i debatten."
//
Casparus Due

Roligt att vara vegetarian

Idag är det extra roligt att vara vegetarian. Uppdrag gransknings avslöjanden om gammalt och skitigt kött kan inte komma som någon överraskning för de som följer dansk media. Samma sak har rullat där i ett par år.

Till råga på allt är det salmonella i skånska kycklingar.

Behöver man fler skäl för att bli vegetarian ger jag dem gärna!
//
Fabrikören

torsdag 6 december 2007

Helt oacceptabelt Lejonkungen

Läser i SvD att Lejonkungen vill ha fler kvinnliga professorer. Man fruktar det värsta med mer feminism och positiv särbehandling, istället för öppenhet och konkurrens.

De flesta förslagen verkar dock helt ok. Fler vägar in med postdoc och renodlade forskartjänster i form av biträdande lektorer, allt i öppen konkurrens.

Men sen kommer slutklämmen:

Han kommenterar också SvD:s uppgift om att enbart trettio procent av universiteten klarar av de av regeringen uppsatta målen för att öka antalet kvinnliga professorer:

– Det är oacceptabelt, säger han och pekar på att just könsfördelningen bland professorer kan bli en kvalitetsfaktor som påverkar det statliga stödet till de olika lärosätena.


Såklart kan en god SOCIALliberal inte hållar fingrarna i styr, när bara syftet är gott. Jag tror mer på fri och öppen konkurrens som idag är väldigt nedprioriterad i universitetsvärlden. Det gynnar kvinnorna, för kvinnor kan.
//
Fabrikören

tisdag 4 december 2007

Skilsmässa största klimathotet

Steget mellan Påvens ogillande av skilsmässor och de senaste s.k. forskningsrönen är inte långt. Är det inte svävande andeväsen som ska begränsa folks fria viljor är det den nya religionen, klimatalarmismen, som ska göra jobbet.

Enligt Sydsvenskan har två forskare vid Michiganuniversitetet i USA kommit fram till att äktenskap är bra för miljön. Gifta personer förbrukar mindre el och vatten per person än ensamstående. De producerar också mindre sopor per person. Dessutom påpekar forskarna att det är vanligt att man köper nya möbler och heminredning när man skiljer sig. Som om det inte vore illa nog ökar energiförbrukningen och utsläppen av växthusgaser när barnen måste transportera sig mellan föräldrarna.

Forskarnas slutkläm - håll i er nu - är att samhället bör ta klimataspekten i beaktande i äktenskapslagstiftningen och att den enskilde bör överväga klimateffekterna vid personliga ställningstaganden. Som om inte skilsmässa är jobbigt nog utan att ha dessa nypräster mässande om fadern, sonen och det heliga klimatet.

Även Försvarsberedningen ansluter sig till den nya religionen. I sin rapport utnämner de klimatförändringarna och annan miljöpåverkan som ett av de allvarligaste hoten mot svensk säkerhet (DN, SvD). Rysslands utveckling i totalitär riktning nämns givetvis också, men alltså som ett mindre allvarligt hot än klimatförändringar. Detta trots att Sverige sannolikt kommer att gynnas av en höjning av medeltemperaturen.

//LibeRatio

Facket kräver sänkt skatt

Det nya arbetarpartiet har rört om rejält i det politiska landskapet. I Dagens Industri (ej på nätet) kan man läsa:

"Det är ganska förfärligt att regeringen inte tar krafttag när det gäller fondbranschens beskattning. Arbetet går aldeles för långsamt."

Orden är Lillemor Smedevalls på fackförbundet Finans. Skatten måste ner för att stoppa fondbolagens flykt från det nya arbetarpartiets tunga skattebörda.
//
Fabrikören

måndag 3 december 2007

Reinfeldts nest

Filippa Reinfeldt ska förnya moderat vårdpolitik. Efter att ha läst hennes bla, bla på DN Debatt kan man sammanfatta det med "Vi är stolta, men inte nöjda!" Ägarfrågan ska tystas ned, feminismen ska in, lönerna ska upp, folks livstil ska styras mer. En beprövad, men misslyckad linje av det gamla arbetarpartiet. Nu växer också köerna igen!

Hon fick sig nog en tankeställare när det "avslöjades" att en psyksjuk man planerade att mörda henne. Nu i efterhand visar det sig att mannen varken planerade att mörda henne eller var så allvarligt sjuk, dvs om man inte tar hänsyn till vad systemet har gjort med honom.
//
Fabrikören

söndag 2 december 2007

Våldtagen - sedan piskad av staten

Saudiarabien är en islamistisk teokrati. Personer som av någon anledning tror att politisk islam inte är så farligt går det att studera Saudiarabien och ta lärdom. Det har funnits andra lika onda regimer genom historien, men knappast någon som så fullständigt berövat kvinnor deras människovärde. Kvinnor är helt rättslösa. De har inga civila rättigheter och är utelämnade till männens godtycke. Aftonbladets artikel om en våldtagen flicka som straffas med 200 piskrapp för att hon blivit våldtagen är bara ett exempel.

Samma regim som piskar ihjäl oskyldiga flickor använder sina oljemiljarder för att bygga moskéer runt om i världen. På så sätt sprids deras äckliga budskap. Jag är ingen supporter av hatbrottslagar eller andra inskränkningar av yttrandefriheten, men om spridande av nazistisk propaganda är ett brott borde spridande av islamism vara det också. Mänskligheten består av både män och kvinnor.
//
Casparus Due

Missa inte intervjun med Ayaan Hirsi Ali i Sydsvenskan

Sydsvenskan har intervjuat frihetshjälten Ayaan Hirsi Ali. Rakel Chukris intervju präglas av den vanliga rädslan och fegheten. Hon misstänkliggör Ayaan Hirsi Ali istället för att hylla hennes kamp för frigörelse. I en tid när namn på nallar leder till rop på dödsstraff behövs personer som Ayaan Hirsi Ali.

Men hur påverkar man islam och muslimer i Europa utan att bedriva kulturimperialism?
– Svaret är väldigt kort: genom att göra en distinktion mellan islam och muslimer. Islam grundades i en arabisk ökenkultur i Mecka. Nu sprids religionen genom pengar och olja från länder som Saudiarabien och andra rika oljeländer vid Persiska viken. Det är kulturimperialism.
//
Casparus Due