fredag 7 december 2007

Roligt att vara vegetarian

Idag är det extra roligt att vara vegetarian. Uppdrag gransknings avslöjanden om gammalt och skitigt kött kan inte komma som någon överraskning för de som följer dansk media. Samma sak har rullat där i ett par år.

Till råga på allt är det salmonella i skånska kycklingar.

Behöver man fler skäl för att bli vegetarian ger jag dem gärna!
//
Fabrikören

6 kommentarer:

Lisa Svensson sa...

Vegetarian som jag är, det gör mig inte ett dugg gladare. Tror du verkligen att det bara är köttet de fuskar med för att tjäna mer pengar?

Det är nog läge för dig att fundera en gång till och få det rätt den här gången.

Mårten sa...

Kan bara instämma i Lisas kommentar. Det är mer än en gång jag när jag kommer hem direkt fått kasta frukten som såg så fräsch ut i disken. Och det gäller definitivt inte bara Ica.

På frukt och grönt finns ju oftast ingen datummärkning, så om man bara lyckas få skalet att se någorlunda fräscht ut är det nästan omöjligt för kunden att avgöra vad det är man köper!

Jag tror folk är för beskedliga, alltför få orkar göra sig besväret att gå tillbaka till handlarn när de upptäcker att något de köpt är dåligt.

Fabrikören sa...

Lisa, du har rätt i att det säkert fuskas en del med andra matvaror också, men det skrev jag inget om. Var det det du menade var mitt misstag?

Nu är det ju så att kött är det känsligaste livsmedlet att hantera. Det är ganska svårt att ändra datummärkningen på ett päron. Det ska fuskas en hel del med en potatis innan den blir hälsovådlig. Det är ganska meningslöst att pumpa in vatten i en böna för att få upp vikten. Och så vidare ...

LibeRatio sa...

Du har rätt i att det inte kommer som någon överraskning att livsmedelshanteringen i många fall är undermålig. Men riskerna är ändå försvinnande små om man har god hygien i köket, tillagar maten som man ska och helt avstår från sådant som luktar eller smakar onormalt, oavsett om det är inom bäst-före-datum.

Jag har full förståelse för de som blir vegetarianer/veganer av personlig övertygelse eller för att de mår dåligt av kött. Men "larmrapporterna" ger egentligen ingen anledning att lägga om sina ätmönster. Som sagt, god hygien och försiktighet, så klarar man sig bra.

Fabrikören sa...

Jag tolkar inte detta som en larmrapport. Här lyfter man fram fakta som har varit väl kända i branschen i en längre tid. Inga pseudo-vetenskapliga forskarrön.

LibeRatio sa...

Håller med dig. Därav "fnuttarna" runt larmrapporterna. Fast media lyfter gärna fram det som något nytt.