torsdag 6 december 2007

Helt oacceptabelt Lejonkungen

Läser i SvD att Lejonkungen vill ha fler kvinnliga professorer. Man fruktar det värsta med mer feminism och positiv särbehandling, istället för öppenhet och konkurrens.

De flesta förslagen verkar dock helt ok. Fler vägar in med postdoc och renodlade forskartjänster i form av biträdande lektorer, allt i öppen konkurrens.

Men sen kommer slutklämmen:

Han kommenterar också SvD:s uppgift om att enbart trettio procent av universiteten klarar av de av regeringen uppsatta målen för att öka antalet kvinnliga professorer:

– Det är oacceptabelt, säger han och pekar på att just könsfördelningen bland professorer kan bli en kvalitetsfaktor som påverkar det statliga stödet till de olika lärosätena.


Såklart kan en god SOCIALliberal inte hållar fingrarna i styr, när bara syftet är gott. Jag tror mer på fri och öppen konkurrens som idag är väldigt nedprioriterad i universitetsvärlden. Det gynnar kvinnorna, för kvinnor kan.
//
Fabrikören

6 kommentarer:

Hari sa...

Sådana är de, SOCIALliberalerna alltså. Den socialliberala ingenjörer finns det gott om.

LibeRatio sa...

Socialliberalerna vill att alla ska må bra/finna lycka och pratar sällan om kollektivet. Renoldade socialister är måna om att kollektivet som helhet ska må bra/finna lycka och bryr sig inte om individerna. Men metoderna de använder är till förvillelse lika: De försöker tvinga på andra sin definition av lycka/välmående.

För mig handlar liberalismen om att var och en ska få fritt följa sin väg och söka efter det som innebär lycka för dem, utan att medvetet hindra andra i deras sökande. Om någon känner sig olycklig för att grannen har råd med en ny bil när man själv kör runt i en gammal Datsun, får man skylla sig själv. Avundsjuka är ingen bra grund att bygga ett samhälle på!

Det är beklämmande att höra vänstern ondgöra sig över den rikaste procenten som äger betydligt mer än en procent av den samlade förmögenheten. Genom att förverkliga sina drömmar har människor som Rausing, Kamprad, Wallenberg, Foppa, Per Gessle, m.fl. indirekt bidragit till att miljontals människor kommit ett litet steg närmre sin version av lycka. Ibland kan en snygg dragning i OS skänka mycket glädje :)

Fabrikören sa...

Gessle har haft ett direkt inflytande på att jag har gått från a-kassa till att bli självförsörjande företagare. Hans framgångar har inneburit att jag har jobbat på en del av hans konserter och jobbat på hans hotell/kongresscenter. Utan den typen av småjobb hade jag haft svårt att ta mig vidare.

... jag gick och stämpla
Hösten börja komma, och känslan med
att komma bort ifrån hela skiten ...

LibeRatio sa...

Japp, det är precis sådant jag menar. :) Borde kanske tagit bort in- i indirekt.

Laszlo sa...

Tyvärr kan jag inte dela er stora entusiasm kring Gessle. Den mannen har enbart skänkt mig förtret i detta liv skall ni veta.

Han och Carola ;)

Fabrikören sa...

Laszlo, pengar förlåter mycket. Men jag förstår vad du menar. Tycker dock att det finns en del åttiotals-grejer som inte behöver ursäktas.