tisdag 4 december 2007

Skilsmässa största klimathotet

Steget mellan Påvens ogillande av skilsmässor och de senaste s.k. forskningsrönen är inte långt. Är det inte svävande andeväsen som ska begränsa folks fria viljor är det den nya religionen, klimatalarmismen, som ska göra jobbet.

Enligt Sydsvenskan har två forskare vid Michiganuniversitetet i USA kommit fram till att äktenskap är bra för miljön. Gifta personer förbrukar mindre el och vatten per person än ensamstående. De producerar också mindre sopor per person. Dessutom påpekar forskarna att det är vanligt att man köper nya möbler och heminredning när man skiljer sig. Som om det inte vore illa nog ökar energiförbrukningen och utsläppen av växthusgaser när barnen måste transportera sig mellan föräldrarna.

Forskarnas slutkläm - håll i er nu - är att samhället bör ta klimataspekten i beaktande i äktenskapslagstiftningen och att den enskilde bör överväga klimateffekterna vid personliga ställningstaganden. Som om inte skilsmässa är jobbigt nog utan att ha dessa nypräster mässande om fadern, sonen och det heliga klimatet.

Även Försvarsberedningen ansluter sig till den nya religionen. I sin rapport utnämner de klimatförändringarna och annan miljöpåverkan som ett av de allvarligaste hoten mot svensk säkerhet (DN, SvD). Rysslands utveckling i totalitär riktning nämns givetvis också, men alltså som ett mindre allvarligt hot än klimatförändringar. Detta trots att Sverige sannolikt kommer att gynnas av en höjning av medeltemperaturen.

//LibeRatio

2 kommentarer:

Relativt Majs sa...

Vissa forskningar och undersökningar borde helt enkelt aldrig ha gjorts.

Martin sa...

Min övertygelse är att ekofundamentalismen är ett av de största hoten mot Sverige...

Jag väntar bara på att någon tyckare skall koppla ihop könsmakstordningen med klimathotet, eller har det redan gjorts?