lördag 19 januari 2008

"Mana klart antisemitisk"

En av Sveriges ledande forskare om antisemitism, Henrik Bachner, skriver på Axess att tidningen Mana är klart antisemitisk.

"Kritiken mot Mana är emellertid välgrundad. Tidskriftens återkommande bruk av antisemitiska motiv och stöd för antijudisk propaganda är lätt att belägga. Det går till och med att hävda att den ovan beskrivna historieinverteringen och därmed sammanhängande diaboliseringen och avhumaniseringen av den judiska staten utgör ett ledmotiv i Mana."

Jag har tidigare inte tagit ställning till om Mana är antisemitisk eller inte utan argumenterat för att en tidning som Mana inte borde få statligt stöd överhuvudtaget. Det innebär alltid en politisering när staten via ombud ska bestämma vem som ska ha pengar och vem som blir utan. Nu har Mana och andra vänsterdebattörer den dåliga smaken att klaga på politisk styrning. Det har ju alltid handlat om politisk styrning, särskilt när det gäller "feminism" och "antirasism" där vänsterns tolkning av begreppen fått företräde och därmed pengar. En rad institutioner har byggts upp av Socialdemokraterna och deras stödpartier i syfte att påverka oss, förutom stöd till tidskrifter som Mana en rad universitetsinstitutioner och Centrum mot Rasism. Nu när den politiska majoriteten svängt och de själva får känna på politisk styrning är det inte lika kul längre. Allt är politik! Heter det inte så bland vänstergrupper?

Mats Skogkär skriver en utmärkt text om frågan i Sydsvenskan:

"...yttrandefrihet är en sak – rätten till statliga bidrag för att föra ut dessa åsikter en annan. Någon sådan rätt finns inte, lika lite som någon har en oavvislig rätt att få sina åsikter publicerade i Sydsvenskan."

Skogkär uppmärksammar också, vilket Lilla Torg Liberalerna tidigare skrivit om, vänsterns - i det här fallet Manas - upprepade rasism mot kvinnor med utländsk bakgrund.

"Personer som tillhör någon av alla de minoriteter som tidskriften säger sig värna om, men som inte delar redaktionens speciella syn på diskriminering och rasism, får räkna med särskild uppmärksamhet. På dem klistras föraktfulla epitet som exempelvis ”husneger” eller varianten ”husnigger”.

Om integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) kan det låta så här (Mana 2006:5):
”Det är glasklart att både hon som är afrosvensk och Tobias Billström, den nya bisexuella migrationsministern, har fått sina statsrådsposter som alibi för den gangsterkapitalistiska politiken, i belöning för att de förnekar den strukturella diskrimineringen och rasismen.”
"

Mana förtjänar inte statligt ekonomiskt stöd. Deras argumentation om politisering är förljugen och deras antisemitism belagd.
//
Emil

7 kommentarer:

G.orwell sa...

Mana till folkmord , visst ska nazi/izlamizter ha bidrag från svenska staten.
Kom igen , va lite schyssta..

Kafir sa...

"Deras argumentation om politisering är förljugen och deras antisemitism belagd."
-Word!

Kristoffer Ejnermark sa...

Vilket skämt!
Du vet ju uppenbarligen inte var begreppet "husneger" betyder. Lite faktagranskning angående rasismens historia kanske är lämpligt.

Anonym sa...

Hej du kistoffer ejnermark, på tal om rasismens historia så verkar det som ett nytt kapitel är på väg att skrivas. Under de senaste decennierna har det uppenbarligen varit helt i sin ordning att vara rasist i Sverige. Men bara så länge man hatat "lovligt" villebråd (judarna i första hand men även andra). Vem bestämde vad som var vad? Jo, det gjorde den politiska vänstern som i förbifarten passade på att lägga beslag på både det storslagna språket, det moraliska överläget och de statliga medlen. Det stora konststycket - om man kan tala om ett sådant - var förmågan att förpacka hatet som en sorts kvasikristen kärlekshandling. Kalla det taskspeleri på socialistiskt vis.

Emil sa...

KE. Du visar bara upp samma rasistiska vänsterextrema ansikte som gjort Mana till ett åtlöje.

Husnegern är enligt Malcolm X någon som i utbyte mot en plats i herrens hus, identifierar sig med överhetens perspektiv så att de själva kommer att ge uttryck samma uppfattning som husbonden.

DVS. Du och ni andra förnekar andra möjligheten att ha en vilja/åsikt/tyckande som inte är som din/er. För er är alla åsikter som ni inte håller med om företrädda av "herrar". Alla som tycker annorlunda är er historiskt misslyckade ideologi är husnegrer.

Kristoffer Ejnermark, det du företräder är ren rasism. Ingenting annat.

Sigge sa...

Det finns ett enkelt sätt att lösa den här frågan som borde tillfredsställa dom vänsterdebattörer som anser att yttrandefriheten är hotad för att en tidskrift får sitt skatteefinansierade bidrag indraget. (För övrigt en ganska säregen syn på yttrandefriheten, att man har ovillkorlig rätt att få tillgång till skattepengar). Lösningen går i all enkelhet ut på att alla extrema och rasistiska organisationer får statsbidrag oavsett om dom heter Mana, NSF, rku eller Den svenske nationalsocialisten. Öppna bidragskranen! Det skulle lösa problemen som man nu brottas med.

Kristoffer Ejnermark sa...

Löjligt.

Begreppet 'husneger' förnekar inte någon att ha en annan åsikt. Det är ett förklarande begrepp inom den antirasistiska diskursen och forskningen, som förklarar beteenden och uppfattningar i samhället.

Ett annat liknande begrepp inom forskning är begreppet hegemoni.

Men varför skulle du bry dig om dessa enkla fakta Emil? Du är ju en stolt apologet på korståg mot vänstern, och då är tydligen alla medel tillåtna - även uppenbara lögner och fabrikationer.

Löjligt, och framförallt pubertal.