tisdag 22 januari 2008

Nu får saudiska kvinnor köra bil - kanske - om några år

Den av wahabismen svårt plågade ökenstaten Saudiarabien öppnar som sista land i världen upp för kvinnor att få köra bil. Teknikens värld rapporterar att en kvinnlig lobbygrupp med stöd av FN lyckats få gehör för en förändring. Men de goda nyheterna är kanske förhastade. Det verkar som att staten hittat på andra sätt att förhindra kvinnlig bilkörning:

"Om man får tro en saudisk regeringsanställd kommer det dock att dröja innan kvinnor i praktiken kommer att kunna köra bil. För det första blir beslutet inte officiellt förrän sent i år. För det andra kan det ta flera år för kvinnorna att ta sig förbi de byråkratiska hinder som körkort, försäkring och köp av bil kan innebära."

Saudiarabien tillhör defenitivt topplistan av världens skurkstater. Jag har tidigare skrivit om att landet sponsrar moskébyggen i Sverige. Det går inte att bortse från att de genom sponsringen vill sprida sin extrema variant av islam. Det är som att Nordkorea tillåts sätta upp inskolningsläger i Juche-ideologin, deras variant av leninism-marxismenm, i Sverige.

3 kommentarer:

Martin Karlsson sa...

"De goda nyheterna är kanske förhastade" var en skojig formulering. Den ska jag komma ihåg.

När man ändå håller på att inskränka religionsfriheten skulle man kanske kunna passa på att förbjuda Livets Ord och andra avarter av den kristna tron?

Fast allra först borde man nog förbjuda förment liberala bloggar vars skribenter inte respekterar grundläggande fri- och rättigheter. Fast egentligen skulle det nog räcka att tvinga dem ta bort epitetet 'liberal' ur bloggnamnet.

Emil sa...

Män och kvinnors lika rättigheter är grundbulten i liberalismen. Att du känner mer gemenskap med andra läror är tråkigt.

Martin Karlsson sa...

Eh? Det är inte jag som vill förbjuda en frivillig donation till ett trossamfund utan du.

Har du verkligen inga argument för din ståndpunkt?