fredag 25 januari 2008

Senaste nytt om Mana

Ju längre debatten pågår om Mana, desto mer absurda framstår tidningen och ansvariga utgivaren Babak Rahimi. I Expressen påstår Rahimi att Dilsa Demirbag Sten "blankt förnekat rasismen i Sverige och beskyllt ”invandrare” för segregation och diskriminering." Det tror jag knappast att någon sansad bedömare är beredd att anklaga Dilsa för.

Tidningen NEO har dessutom avslöjat att en av grundarna och profilskribenterna i Mana i själva verket är påhittad.

"Enligt uppgifterna till Neo skulle motivet till Babak Rahimis alter ego vara att skaffa tidningen legitimitet i vissa frågor, genom att Irani påstås vara kvinna, kurd och feminist. Det gav också tidningen trovärdighet att ha en medarbetare som kunde rapportera direkt från Iran."

Manipulation, överdrifter och förvrängd verklighetsuppfattning verkar vara Manas signum. Hoppas att kulturrådet inte låter sig manipuleras. Idag avgörs om skattebetalarna ska fortsätta skyffla in pengar i Manas verksamhet. Låt oss hoppas på ett omedelbart stopp.
//
Emil

1 kommentar:

Anonym sa...

Trodde du ja.

Rashat, skumrask, lögner... Bara man är vänster så är det gräddfilen som gäller. Vi får även fortsättningsvis betala "antirasistiska" Manas rasism.