söndag 13 januari 2008

Pär Ström inte populär hos liberalerna

Pär Ström har inte fått så många nya vänner genom sin bok Mansförtryck och kvinnovälde (Den Nya Välfärden). Få verkar hålla med om att Pär Ström tar upp "det som väldigt många tänker men nästan ingen vågar säga. Det finns ett omfattande mansförtryck i Sverige idag. Kvinnor har många fördelar och privilegier som antingen "inte räknas" eller också tystas ned."

Svenska Dagbladet har de senaste veckorna varit centrum för debatten efter att Ström skrivit på Brännpunkt.

Det är inte bara socialistiska feminister som slår bakut. Liberala ledarsidor som Expressen och Västerbottens-Kuriren sågar också boken vid fotknölarna.

Det massiva motståndet kan tolkas som att Pär Ström har fel i sina argument, men faktiskt också att han har rätt! Att vi är så indoktrinerade av socialstatsfeminismen att vi är blinda för "mansförtrycket". Men det sistnämnda tror jag inte själv på. Det förtryck som socialstatsfeminismen innebär drabbar såväl män och kvinnor. Konfliktlinjen går inte mellan män och kvinnor utan mellan socialism och liberalism.

Den allra bästa sågningen av Pär Ströms bok har Joakim Larsson gjort i Liberal Debatt Nummer 7, 2007. Han skriver att "boken är så urbota dum att man måste ställa frågan om det är något annat som ligger bakom. Är Ström i själva verket undercoveragent för gerillaorganisationen Rödstrumporna?" "I förordet skriver Ström att han trots sina 15 hyllmeter av genuslitteratur inte sett någon bok som den här. Det är glädjande, men inte förvånande."
//
Emil

Inga kommentarer: