fredag 14 september 2007

Mer om vänsterns rasism

Det är kul att Kurdo Baksi gjort självmål i integrationsdebatten. Nu skriver också Sakine Madon i Expressen om vänsterrasismen.

"I söndags var det dags för Kurdo Baksi att vräka ur sig sin irritation mot Sabuni på DN Kultur. Utseendet och ursprunget kommenteras, givetvis. Nyamko är svart, i elegant svart klänning. Hon är ”det perfekta alibit” som ska ”sätta invandrarna på plats”. Nyamko är ”kaxig” och ”högljudd”, tjatar sig Baksi hes.

Känslan av att ha hamnat på ett nätforum för fjortonåriga rasister är oundviklig. Men för Sverker Lenas, redaktör på DN Kultur som tagit in Baksis text, är sandlådenivån tydligen helt okej. Ja, åtminstone mot en så ”hemsk” person som Sabuni. Eller som Baksi skrev med gråten i halsen ”Den som lär sig svenska snabbt ska få några tusenlappar, delgav Sabuni i Almedalen”. Jaha, och det ska alltså ses som rasistiskt? Vilken planet kommer man ifrån om man lyckas inbilla sig det?"

"vänstertyckare som förminskar invandrare – och som själva är invandrare – omfamnas av svenskar på vänsterkanten som själva vill men inte kan angripa Sabunis person.
Då ges i stället Baksi och likasinnade plats och får ryggdunkar och applåder. Det visslas och applåderas så våldsamt på vänsterkanten att de varken hör eller ser sin egen uppenbara rasism."

Vänstersympatisörers käpphäst i integrationspolitiken är att det finns ett "vi och dom" - en föreställning om en slags svenskhet och ett invandrarskap. "Det finns inga grupper, bara individer" Det är slagordet på såväl höger som vänsterkanten. Problemet är att klan-vänstern, vad de än säger, bara ser grupper. Nyamko Sabuni är för dem ingen individ utan bara en representant för en grupp. Hon har i det här fallet "svikit" invandrargruppen och anslutit sig till "svenskarna". Det är vänstern som upprätthåller föreställningen om ett "vi och dom".

För liberaler finns inte dessa falska uppdelningar. Du är bara representant för dig själv och det du själv väljer. En person är inte sin hudfärg eller religion utan vad man tycker och säger.
//
Casparus Due

2 kommentarer:

Knute sa...

Är det rasistiskt att kräva kunskaper i svenska språket av en person som söker medborgarskap?

Är det rasistiskt att kräva att personen kan styrka sin identitet? Nu slänger 90 procent sina pass men kan få medborgarskap ändå.

Är det rasistiskt att kräva att grova brottslingar inte kan bli svenska medborgare? Så är det inte nu.

Casparus Due sa...

Inget av det du räknar upp är rasistiskt, utan vanlig politik i 95 procent av EU:s länder.

Sverige hade mått bra av att bli ett lite mer normalt och realistiskt land när det gäller integrations- och migrationspolitik.