tisdag 11 september 2007

Nya påhopp på framgångsrika invandrare

Jantelagen är verkligen inte något som bara drabbar traditionella svennar. På City debatt skriver sex personer som drabbats av lika del Jante, som storhetsvansinne och konspirationsförvirring.

Dom kallar sig för 6:e juni-rörelsen och känner sig utfrysta från partierna. Därför anklagar de andra personer med utländsk bakgrund som klarat sig bättre inom partivärlden för att vara "legoknektar". Dessa legoknektar känner man enligt gruppen igen så här:
* Dessa tar ofta avstånd från sina rötter och från övriga invandrade när det väl gäller.
* Dessa agerar som torpeder inom partierna mot invandrade som kritiserar egna diskriminerande strukturer.
* Dessa invandrade personer är medlöpare till rasism och strukturell diskriminering.

Inlägget är faktiskt inget skämt. Personerna bakom heter: Juan Fonseca, Mikael Trolin, Andrea Gaytán Vega, Antero Sjöman, Eva Averinou och Paul Lappalainen.

Att Paul Lappalainen, före detta regeringsutredare, sällar sig till sådana här dumheter är djupt tragiskt. Gruppen påstår på fullaste allvar att:


"Näringslivs förnekande av att det existerar etnisk diskriminering på arbetsmarknaden samt folkpartiets högerpopulism driver riksdagspartierna till att tävla om vem som är mest invandrarkritisk. Muslimer är särskilt utsatta."

Alla som kan sin historia och integrationspolitik vet att Sverige har Europas mest generösa invandringspolitik OCH integrationspolitik. Som nyanländ invandrare får du omedelbart permanent uppehållstillstånd och lika rättigheter vilket i internationell jämförelse är helt unikt. Detta utmålas som att tävla i att vara invandrarkritiskt när i verkligheten samtliga partier står bakom denna politik som är in till självutplåning naiv och dumsnällt generös. Kan ni vara så snälla att berätta vari det invandrarkritiska ligger. Masoud Kamali fick 13 volymer av statliga utredningar att försöka visa det utan att lyckas.

Gruppen har ändå mage att kräva det som redan är ett faktum, att

"alla svenskar, oavsett etnisk härkomst, får samma rättigheter och möjligheter och därmed får en verklig anledning att fira och vara stolt över sitt svenska medborgarskap."

Precis som Kurdo Baksi beskriver de en mycket generös politik som rasistisk och anklagar alla som inte håller med om att strukturell diskriminering är allenarådande för att vara medlöpare och "rasförrädare". Det är ohederligt och korkat och spelar de riktiga rasisterna i händerna.
//
Casparus Due

Inga kommentarer: