fredag 14 september 2007

Kurdo Baksi rasist?

Pernilla Ståhl skriver idag i Kristianstadsbladet om Kurdo Baksis demonisering av Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

"Om du är invandrare och kvinna är du vänster. Per definition. Annars är du en förrädare, och dessutom en person som inte kommit upp sig genom egna meriter utan genom att låta sig luras att bli ett alibi. Så är, något hårdraget, kulturvänsterns dom över personer med "rätt" attribut men med "fel" åsikter."

"Nu senast var det samhällsdebattören Kurdo Baksi som i en stort uppslagen artikel i söndagens kulturdel i Dagens Nyheter gick ut i ett hätskt angrepp på integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp). Det var riktigt obehaglig läsning. Sabuni visar, enligt Baksi, "olust mot islam, ovilja till mångkulturalism, ovilja till lika rättigheter för alla". Han fortsätter: "Det ser ut som en lyckad invandrares desperata försök att bli mer svensk än svenskarna.""

"Att han år 2007 inte kan kritisera integrationspolitiken utan att dra in ministerns kön och hudfärg är djupt beklagligt.Tidigare har Nyamko Sabuni blivit hudflängd i medierna av olika vänsterskribenter eftersom hon sagt att hon inte är feminist. Så får man inte säga. Framför allt inte om man är svart och kvinna. Det är att svära i kyrkan."

Om detta övertramp bör Kurdo Baksi påminnas varje gång han försöker föra en seriös debatt. Han verkar fästa sig mer för personers hudfärg och bakgrund än deras politik.
//
Casparus Due

4 kommentarer:

Curiel sa...

Så fort man kritiserar en person som går den vitas medelklassens förtryck och förnedring av en miljon nya svenskar med annorlunda hudfärg, ursprung, brytning mm då reagerar just företrädare från den svenska, vbita medelklassen. Hedern åt Baksi, Fonseca m fl som är inte legoknektar o parasiterar på andra invandrare utan de kämpar oavbrutten mot förtryck o orättvisor. De vill inte sälja sig eller vara onkel Tom i de svenska förtryckarorganisationer...

Casparus Due sa...

Det finns inget organiserat förtryck i Sverige, ett land där du som invandrare får lika rättigheter som alla andra att bygga ett nytt liv.

Motståndare till frihet tar alla chanser att smutskasta dess företrädare. Även rasism och konspirationsteorier används numera av sådana som dig när argumenten tryter.

Nair sa...

Det är klart att det finns en organiserat förtryck i facket, företag, offentlig sektorn, massmedia och politiska församlingar är goda exempel invandrrana lyser med sin frånvaro. Den vita medelklassen som Casparus företräder med politruer som har aldrig arbetat i verkligheten; som broilar dem är har gått genom livet på en räckmackan; vita, medelklassen, som i god fascistisk tradition förnekar via makten existerande av förtrycksmekanismer; den som inte finner sig släpps inte i det offentliga debatten, den person ska osynliggöras. Jag är ingen anhängare Baksi o Fonseca men en sak är klart DET BEHÖVS ETT NYTT PARTI SOM TAR DE NYA SVENSKAR PÅ ALLVAR ...

Casparus Due sa...

Nair, säg någonting ett nytt parti skulle kunna göra bättre för nysvenskar i vårt land. Det hade varit intressant att höra.

Jag tror att alla partier faktiskt vill att integrationen ska fungera, det är bara det att vänsterns medel ställer till mer skada än nytta.

Om alla tillåts konkurrera i ett mer kapitalistiskt system är jag övertygad att integrationen förbättras och alla nya svenskar har en god möjlighet att konkurrera ut alla slöa gamla vita gubbar som idag är omöjliga att sparka...

Och jag är varken medelålders, villaboende eller medelklass utan relativt ung, bor i hyreslägenhet vid Möllevångstorget och är uppvuxen på gård på landsbygden.