måndag 10 september 2007

Låt Carl B Hamilton bestämma

Jag har varit fräck nog att lägga till min favorit-folkpartist Carl B Hamilton under rekommenderade länkar utan att fråga mina kollegor på Lilla Torg Liberalerna. Där skriver Hamilton angående Muhammedhundarna, toleransen och principerna:

"Vi skall aldrig vara toleranta mot intoleransen. Vi skall inte i missriktad tolerans bejaka religiöst etiketterade övertygelser, kvasivetenskapliga utsagor, fördomar, eller sedvänjor i andra kultursfärer som hedersmord, kristet bigotteri, könsstympning, homofobi, el dyl.
Det vore principiellt fel av regeringen att gå in och direkt eller indirekt involvera sig i en diskussion med Iran, Pakistan eller någon annan om vad som bör sägas i svenska media. På vems vägnar och med vilket mandat skulle Sveriges regering uttala sig om konsekvenserna av Sveriges yttrandefrihet, som regeringen inte har något ansvar för? Ett klockrent nej tack till sådan beskäftighet."

"Calle" imponerade också storligen på Folkpartiets landsmöte där han tog strid för att öppna upp arbetsmarknaden för grupper som idag står längst bort från arbetsmarknaden som ungdomar, invandrare och kvinnor. Tyvärr blev hans förslag om att öka frikretsen i LAS vid permitteringar från två till tio personer nerröstad. Nu blev resultatet i stället att en arbetsgrupp skall tillsättas för en bred genomlysning av arbetsrättsfrågorna. Bra så.

Med Hamilton och Björklund i spetsen ser framtiden onekligen spännande ut för Folkpartiet.
//
Casparus Due

1 kommentar:

Fabrikören sa...

Han är väl en av de bättre bland de liberala medelmåttorna i fp.

Att han kan tycka "Hälften kvar. Ingen ska behöva betala mer än hälften av en inkomst i skatt" verkar inte så imponerande. Tänk om någon inom fp vågade tala om riktiga skattesänkningar någon gång.

Att han vill bevara Systembolaget visar att han har dubbelmoral.

Att han gillar golf visar att han har dålig smak.

Bara för att ta några exempel på varför han inte är min favorit. Jag penumerarade på hans blandning en period, men får erkänna att jag blockerade den, eftersom den kändes som spam efter ett tag och han inte accepterade uppsägning av prenumerationen.

Skriver man så mykcet som Carl B gör får man till det ibland. Men det är som att skjuta med hagelbössa.