torsdag 13 september 2007

Modig, intelligent, snygg

Ayaan Hirsi Ali, presentation överflödig, har lämnat Europa och flyttat till USA. Nu skriver hon på en bok om islam och upplysningen. Hon är en av mina stora idoler. Se henne som gäst i Kanadensiska programmet On the Map.
//
Casparus Due

6 kommentarer:

Fabrikören sa...

Vad har hennes utseende med saken att göra?

Casparus Due sa...

Det är aldrig fel med komplimanger.

Fabrikören sa...

Jag har aldrig sett dig ge någon man den typen av komplimang i ett sammanhang där utseendet är fullständigt oväsentligt. Sexism kallas det i min värld, även om det i det här fallet är tämligen harmlöst. Bara smått dumt och onödigt.

Jo, ibland är det fel med komplimanger!

Casparus Due sa...

Letterman säger det till alla. Det får personer att slappna av. Jag säger det till alla jag träffar. Komplimanger är bra. Inte sexism.

Fabrikören sa...

Letterman säger det just till alla. Det är ett underhållningsprogram och stämningen är lättsam. Trots det framstår han ibland som smått gubbig.

Du kommenterar kvinnors utseende i ett sammanhang där det inte är det minsta relevant, som här till exempel: http://lillatorgliberalerna.blogspot.com/2007/05/vgval-folkpartiet.html

Märkligt, jag har inte funnit någon bloggpost där du har givit komplimanger till de män du skriver om. Deras utseende är kanske inte relevant?

Ps. Detta betyder inte att jag är feminist, för det kommer jag aldrig att kalla mig. Med likabehandling behövs inte sådant trams.

Casparus Due sa...

Ayaan Hirsi Ali är min idol oberoende utseende. Du är rätt bra, och snygg, du med fabrikören men att debattera så här inom "familjen " är inte så kreativt då vi träffas nästan varje dag.

Jag vet hur man ska tilltala såväl objekt som subjekt och hålla en god feministisk ton i debatten. Men samtidigt vill jag frigöra mig från pöbelns (elitens och massans) moraluppfattning och därför uttrycker jag mig fritt från hjärtat när jag så önskar.

Men fängsla mig då, om det är så fel.