lördag 16 juni 2007

Hur resonerar de egentligen?

Hur tänker en person när h*n direkt eller indirekt ger sitt stöd till terrororganisationen Hamas mycket blodiga utrensning av oliktänkande? Är hatet mot demokratierna USA och Israel så stort att de är beredda att ge frikort till alla som motsätter sig dessa länder? Hur kan man påstå sig solidarisera med palestinierna och samtidigt ställa sig bakom en organisation som med Irans hjälp vill omvandla de palestinska områdena till en islamistisk diktatur? Förstår de inte lidandet som Sharialagstiftningen förorsakar, framförallt för kvinnor? En organisation som med mycket brutala maffiametoder avrättar delar av den egna befolkningen är inte demokratisk oavsett hur många som röstade på den!

Al-Fatah har fel och brister och även de har brukat våld mot andra palestinier. Men aldrig på det sätt Hamas gör nu. Al-Fatahs väg har dessutom i huvudsak varit förhandlingens väg, medan Hamas står för det av vänstern så hyllade politiska våldet.

Det går en röd tråd (pun intended) genom de senaste hundra årens politiska debatt. Varhelst det finns grupper som önskar bygga alternativt vidmakthålla socialistiska eller islamistiska diktaturer, så finns det svenska vänsterdebattörer som stöder dem. Hur resonerar de egentligen?

//LibeRatio

Inga kommentarer: