måndag 11 juni 2007

Tokstollarnas DN Debatt

Först var det Fälldin och andra mörkermän. Nu har turen kommit till en annan tokstolle, denna gång med sin fru vid sin sida. Jämo Claes Borgström delar med sig av sitt privatliv för att få tycka till som Jämo.

Kära Claes
Jag har inte glömt din vm-bojkott, inte heller att du ville bötfälla företag som inte vill lönekartlägga för att underlätta ditt jobb och alla andra tokigheter du har presenterat under din tid som Jämo. Jag ser med glädje fram till att du avgår i höst. Lycka till med advokatbyrån. Den blir säkert inte anonym!
//
Leva eller lyda

4 kommentarer:

Kate sa...

Du ska nog läsa på lite om vad JämO har till uppdrag. Det är inte så att Claes Borgström självmant hittade på att företag som inte följer jämställdhetslagen kan vitesföreläggas.

Leva eller lyda sa...

Kate
Du har helt rätt i att han inte var ensam. Men han var starkt drivande i frågan, vilket är mer av ett politiskt ställningstagande än en del i hans uppdrag. Därav kritiken! Sedan har vi ju det där med mäns kollektiva skuld, bojkotten av vw, positiv inställning till "mansskatt" etc. Han har i hög grad drivit en opinionsbildande myndighet. Detta ingår inte i Jämo´s uppdrag. De ska övervaka att lagar följs och sprida information om lagarna.

Har jag missat något är du välkommen att peka ut vad det är jag ska läsa på.

Johan sa...

Du har inte missat något alls, faktiskt har du alldeles rätt. Hur har Borgström alls kunnat överleva så länge som JämO, det är för mig en gåta.

LibeRatio sa...

Synd att det inte går att få JämO att bekosta den enorma mängd timmar företagen lägger på lönekartläggningar som inte leder någonvart alls. Fast egentligen borde fakturan då skickas vidare till facket eftersom det är ett rent beställningsjobb från dem.