fredag 15 juni 2007

Hård-mjuk Björklund ny Fp ledare

Björklund är enhälligt nominerad till partiledare för Folkpartiet. Analyserna av vad partiledarskiftet kommer att betyda är minst sagt motstridiga.

Henrik Brors i DN menar att vi kan förvänta oss att den nye partiledaren försöker omprofilera sig och partiet och föra fram mer av en socialliberal hållning på en del områden. Han gör jämförelser med Westerberg som gick från att vara högerliberal till att bli förespråkare för samarbete med Socialdemokraterna.

Lena Mellin i Aftonbladet menar tvärtom att Folkpartiet kommer att få en aggressivare framtoning med Björklund i spetsen.

Låt oss hoppas att Lena Mellin får rätt. Vi behöver ett liberalt Folkparti som kan driva skol- och integrationsfrågor. Inte ett socialistiskt parti som vill höja bidragsnivåer och bistånd.
//
Casparus Due

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag in stämmer full ständigt i ert in lägg. Hoppas ock så att Jan Björk lund kan lära er ung liberaler på Lilla Torg Liberalerna att skriva riktig svenska utan sär skrivningar. Så illa har alltså den social demokratiska skolan lärt ut grund läggande språk kompetens. Här be hövs hårdare tag!

Leva eller lyda sa...

Trevligt att få bli kallad UNG liberal av anonym. I övrigt är det tämligen tram sigt att påpeka små skrivfel när man läser en blogg. Det är lik som inte rätt skrivning som är syftet med en blogg!

Fröken Sverige sa...

leva eller lyda: Ja, det är tyvärr alltid anonyma som kommer med sådana onödiga personangrepp.

Nå, jag instämmer i önskan om att Björklund blir en tuffing. Han är ju den som man har sett mest efter valet och han verkar inte vara rädd för att ta obekväma beslut.

Han borde varit Alliansens statsminister.

/FS

LibeRatio sa...

Jag hoppas också att Jan Björklund kan hålla en rak och tydlig liberal linje utan alltför stora glidningar mot socialliberalism.