tisdag 18 december 2007

När får vi en borgerlig regering?

Efter domen i EG-domstolen i det s.k. Vaxholmsmålet, sätter Byggnads ordförande, Hans Tilly, händerna för öronen, ropar "bingo-lingo" och hävdar att domen är en seger(!) för Byggnads. Ursäkta, men har du några planer på återkomst till vår planet den närmaste tiden? Fast å andra sidan är vi vana vid att LO är mer intresserade av systemet och makten, än om de människor som faktiskt verkar ute på arbetsmarknaden.

Betydligt mer besvärande är att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin är inne på samma linje. Han (och regeringen tydligen. Undar om Maud håller med?) är besviken på domen [SvD, Sydsvenskan, DN]. Tillsammans med hans alldeles ovanligt korkade försvar för en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring (Fabrikören har bloggat kring det här) förstärker det intrycket av att de tyngsta namnen i regeringen i själva verket är socialmoderater, bara en nyans blåare än (s). Tro mig Sven Otto, ni kommer inte att få någon del avv LO:s valkampanjsmiljoner hur mycket ni än försöker.

När får vi en borgerlig regering?

//LibeRatio

1 kommentar:

Fabrikören sa...

Angående Vaxholm är det intressant att se hur Poul Nyrup Rasmussen (s) respektive Svenskt Näringsliv reagerar:

Nyrup:"Europa har skudt sig selv i foden i dag."
http://borsen.dk/politik/nyhed/122684/

Bäckström:"Domen innebär ökad rättssäkerhet för utländska företag som vill komma hit och utföra arbete. Domen är därför ett viktigt och välkommet bidrag till en ökad rörlighet över gränserna för företag"
http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/
utlandska_foretag_i_sverige/article41188.ece

Det är ganska uppenbart vem Littorin står närmast.