onsdag 19 december 2007

Sverige missnöjt - sänker bistånd till FN-organ med 10%

Biståndsminister Gunilla Carlsson (m) är inte nöjd med UNDP, FN:s utvecklingsorgans nya styrdokument. Stödet sänks därför med 10 procent, från 800 miljoner till 720 miljoner kronor.

- Vi är besvikna över att det inte finns skrivningar om mänskliga rättigheter och demokratiutveckling, säger Gunilla Carlsson till DN.

Sverige är en av de största bidragsgivarna till UNDP och kan, enligt uppgift, inte acceptera
UNDP:s styrdokument för åren 2008-2011. Sverige har inte fått gehör för sina synpunkter. Då slår regeringen till med hårdhandskarna: 10% mindre stöd. Sverige ryter till: Mjau.

Snacka om att lägga sig platt. Från att inte acceptera till 10% mindre. När politiken och principerna inte är värda mer än så kan det lika väl vara.

//
Casparus Due

1 kommentar:

demokrat sa...

Samtidigt har UNDP gjort mer för demokrati och mänskliga rättigheter som har en mer kompromisslös hållning till frågan, just genom ett mer pragmatiskt förhållningssätt, som öppnat dörrar som är för alltid stängda för andra. Jämför gärna med Röda Korset som genom humanitär verksamhet bidragit till människors vämående utan att någonsin kritisera en regim för avsaknad av demokrati.