onsdag 5 september 2007

Från Lomborg till klimathysteri - det går utför med dansk miljöpolitik

Landet som gav Bjørn Lomborg ett eget institut trampar sig allt djupare ner i alarmistträsket. I ett nytt pressmeddelande från Miljøministeriet kan man läsa:

"
Klimaforandringerne er reelle, og de vil kunne mærkes endnu mere i de kommende år ... (Der) kan være behov for ny lovgivning eller ændret regulering, som sikrer, at tilpasningen bliver så effektiv som muligt ... Vi må og skal nedbringe vores udledning af CO2. Danmark har påtaget sig en af verdens hårdeste forpligtelser ... det er også afgørende at tilpasse os fremtidens klima, og det kræver, at vi kan træffe beslutninger, der er bredt forankrede og sagligt velunderbyggede (min feta). Begge strategier er nødvendige. Det handler om at fremtidssikre vores samfund.”

Lagar och regleringar är väl ok om det föreligger ett reellt hot och det verkar politikerna ha bestämt sig för. För dem är det inte längre en fråga om, utan när och hur allt går åt helvete. Därför satsar man nu 11 miljoner danska skattekronor på "massiv oplysning".

"Fordi ingen med sikkerhed kan forudsige, præcis hvor og i hvor høj grad, de ændrede vejrforhold slår igennem, er det helt afgørende, at indsatsen med at tilpasse sig klimaforandringerne rammer meget bredt – fra den store entreprenørvirksomhed til den enkelte borger. Den opgave kræver massiv oplysning. Derfor har regeringen som en del af klimatilpasningsstrategien afsat 11 mio. kr."

Fram med stora sociala ingenjörstrollstaven, för Lomborg måste ju ha haft fel i en tid då röstfisket fungerar bäst i miljöträsket?
//
Fabrikören

Inga kommentarer: