fredag 7 september 2007

Karbonpappet Astudillo

Smaka på den här:
"Uppbär du stöd från samhället förväntar vi oss att du ska göra allt du kan för att skaffa arbete"

Smakar rätt OK va? Vem har uttalat detta idag då? Jo Luciano Astudillo(s) som tillsammans med Thomas Östros skall utforma partiets nya jobbpolitik (Svt text). Någon mer som hör envetna Alliansröster a la valrörelse 2006 pränta in detta budskap till alla socialdemokraters stora förfäran?

Snart vill de väl gå med i NATO, stärka småföretagen och bygga ut kärnkraften också. Mycket kan tydligen förändras på ett år...

//
Hari

3 kommentarer:

Fabrikören sa...

"allt du kan" betyder nog i det här fallet att du ska masa dig upp vid 9-tiden och gå till arbetsförmedlingen, sitta i kö en timme, fylla i en massa meningslösa blanketter, lära dig skriva cv, gå på datorteket och till sist skicka iväg en jobbansökan till ett jobb du inte är kvalificerad för, så att din handläggare blir glad och tycker att du är en driftig person som gör det som förväntas av dig utan gnäll. Den arbetslinjen saknar vi inte.

Anonym sa...

Töntigt att vissa S:are tar efter dessa allianskrav när det är fler sorts jobb som behövs. Jag satt idag o läste tidningen om alla arbetsplatser som skrek efter arbetskraft. 99% av alla dessa jobb krävde ingenjörsexamen. Smaka på det! Enda sättet att få fler i jobb är att öppna upp för fler marknader och fler varianter av jobb Alla kan inte jobba som key manager eller systemtekniker.

LibeRatio sa...

Att öppna upp för nya marknader är ju precis vad Alliansen gör, till de rödgrönas stora förtret. Jag har svårt att se att företag som sysslar med hushållsnära tjänster kommer att kräva civilingenjörsexamen. Tror inte heller att privata sjukhus anställer mer än någon enstaka ingenjör.

Nog för att många arbetsgivare söker ingenjörer, men 99% är väldigt långt ifrån sanningen.