söndag 19 augusti 2007

Björklund på besök i Landskrona

Jag ser verkligen fram emot Jan Björklund som partiledare för Folkpartiet. Han är en garant för att sosse-light liberalerna inom partiet hålls tillbaka. På besök i Landskrona säger Björklund att den politik som Leijonborg utvecklade ligger fast:

"Vi har under ett antal år genomfört en förskjutning i politiken som jag vill fortsätta. Förr betonade folkpartiet medborgarnas rättigheter. På senare år har vi betonat att om människor ska ha mycket frihet måste då också ta stort ansvar.
– Om du får gå gratis i skolan är det något samhället ger dig. Då är du skyldig att anstränga sig.
– Om du kommer till Sverige som invandrare ska vi medverka till att du blir integrerad. Men du har också själv ett stort ansvar att se till att du kommer in i samhället."


Det är positiva besked. Positivt är också beskedet om att skärpa reglerna för religiösa friskolor.

"Vad tycker du om religiösa friskolor?
– Jag är mycket oroad över de tendenser till ökad extremism vi ser i vissa skolor.
– Plymothbröderna är aktuella nu. En liten kristen sekt som tar avstånd från västerländsk civilisation och vill driva egna skolor för att skydda sina barn.
– Vi ser muslimska friskolor växa fram i storstäderna där man har som idé att på religiös grund avskilja sig från resten av samhället.
– Jag vill skärpa lagen och ger inom kort skollagsutredningen tilläggsdirektiv att titta på hur det ska gå till.

På vilket sätt ska reglerna skärpas?
– I dag får en skola i stort sett tillstånd om den kryssar i en blankett att den tänker följa skollagen. Skolverket måste får större befogenhet att granska vilken värdegrund som finns hos de personer och organisationer som står bakom skolan. Och tillstånd måste kunna dras in mycket snabbare än i dag.

– Sen handlar det om finansieringen. Vi har en muslimsk friskola i Örebro som får stora belopp från en wahabitisk organisation i Saudiarabien. Waha bismen får ju talibaner att framstå som goda demokrater. Om en skola finansieras av någon med så avvikande värdegrund måste den kunna stängas."
//
Casparus Due

1 kommentar:

Anonym sa...

Skolan i Örebro som skolminister Jan Björklund ofta varnar för heter Al-Salam. Trots att Skolverket förra året kritiserade skolan:
http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1042864
låter samma Skolverk denna 1-6-skola utöka nu i höst till att bli en 1-9-skola med högstadium också:
http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1398153
Skolans hemsida:
http://www.alsalam.se/
Skolchef är Hussein Aldaoudi, som kommer från Islamiska Kulturföreningen i Malmö. Hussein samarbetar även med Ahmed Abu Laban som i Danmark startade Muhaqmmedkrisen och som tillhör Muslimska Brödraskapet, ursprunget till Al-Quaida. Muslimska Brödraskapet är idag förbjudet i Egypten där det startade, men finns ändå med förgreningar bl.a via Köpenhamn, Malmö och Örebro. I en fransk dokumentär med dold kamera erkände Ahmed Abu Laban att hans nätverk tillhör Muslimska Brödraskapet. Filmen visades i dansk TV, Men Sveriges Television vägrade sända den.
På nedanstående sida ses Aldaoudi och terrorfinansierande shejken Abdur Rahman på fisketur i Norge 2006.
http://www.alnor.no/Sheikh%20Abdur%20Rahman.htm
Citat från ovanstående länk:
“Sheikh Abdur Rahman fra Saudi Arabia er nå på en rundreise i Skandinavia, og det var
veldig hyggelig at han tok seg tid til å komme til Tromsø. Han er bosatt i Riyadh.
Sheikh Abdur Rahman og Hussein Aldaoudi, som er leder for Al Risalah Skandinavia og
Fler kultursenter, ankom Tromsø den 1. september 2006.”
http://www.moftak.com/ip/speakers.asp
På ovanstående länk deltar Aldaoudi i en konfwerens i Köpenhamn tillsammans med Ahmed Abu Laban.
“Islamophobia - A Dilemma in the West - 13th May 2006, Copenhagen …HUSSEIN ALDAOUDI ALRISALAH SKANDINAVISKA STIFTELSE. Imam Abdul Wahid Pedersen …. Sheikh Ahmed Abu Laban Born 1946 in Jaffa, Palestine”
Hussein Aldaoudi vill aldrig vara med på bild. Den andre shejken Abdur Rahman som Aldaoudi får pengar från i form av en wahabistisk stiftelse i Saudiarabien al-Haramein, har terroristklassats.
I Uppdrag Granskning i fjor visades Al-Salamskolan och Hussein Al-Daoudi fastnade faktiskt på filmen. Länkar till Uppdrag gransknings sida:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=53751&lid=puff_617273&lpos=lasMer
Hussein Aldaoudi arbetade på 1990-talet i Malmö som hemspråkslärare på den nedlagda Al Elowm Alislamiaskolan, där avhoppade lärare som anmält extremismen till Skolverket förhördes av SÄPO om wahabismen på skolan. Aldaoudi lyckades sedan infiltrera den kommunala Rosengårdsskolan med koranskola där han lärde ut den stränga wahabismen. Aldaoudi har företagit flera resor och bott med wahabisterna i saudiarabien, men blev utkastad från landet efter att wahabister i Al-Quaida bombat Saudiarabien. Sedan dess är Aldaoudi hemma i Örebro för gott.
Ingen tidning har beskrivit sammanhangen runt Aldaoudis Örebro och Malmö. Ingen tidning som erbjudits detta har vågar. Detta kan ni tacka fegisarna på Nerikes Allehanda, SR Örebro och Tvärsnytt för. De säger att de inte vill, att det inte är relevant.
I stället kan ni läsa gulligaförsvarsartiklar om Al-Salamskolan, som den av Carina Tenor på Nerikes Allehanda döär hon istället går till angrepp mot Björklund:
http://www.na.se/artikel.asp?intId=1199315
Carina Tenor har fått erbjudande om att skriva om sambanden runt Aldaoudi, men vägrat med motiveringen att det beror på vad man har för politisk åsikt om man vill skriva eller ej. Vad hände med devisen att något kan vara skrivbart rent journalistiskt? Och varför tillåter hennes chefredaktör henne att hålla Örebroare oupplysta?
Medier intervjuar istället Aldaoudis lakej, rektor Matz Liljeson för Al-Salamskolan som varje gång säger sig inte veta någonting om wahabismens kopplingar. Skolverket fick in en anmälan om att Al-Salamskolan sökte en imam som religionslärare istället för en behörig religionslärare eller SO-lärare. Detta mörklade Skolverket och gav istället Al-Salamskolan belöningen att få starta högstadium också! Att skolan får pengar från Saudiarabiska terroristklassade Al-Haramein beror på att Aldaoudi garanterar för finasiärerna att skolan lär ut wahabismen under islamologi, arabisk och religionskunskapstimmarna. Men media hänvisas alltid till rektor Liljeson som aldrig får frågan om vad som händer på dessa timmar Skolverket kommer inte heller dit utan korresponderar via brav.

I Sydsvenskans artikelserie "Haram-förbjudet i islams namn" var det närmast en självklarhet att försöka förklara kopplingarna som wahabismen har och beskriva säkerhetsriskerna. Varför gör journalister i övriga Sverige inte detta? Läs och beundra grävandet i deras artikelserie:
http://sydsvenskan.se/system/topicRoot/Haram_-_f_rbjudet_enligt_islam/