onsdag 7 november 2007

Missbruk av minnet av kristallnatten

Sverige tar emot fler Irakflyktingar än hela övriga EU tillsammans. Från januari till september kom runt 14000 asylsökande från Irak till Sverige. Till övriga EU 13 500. Till USA och Kanada kom det 654 personer, allt enligt vad FN:s flyktingorgan UNHCR uppgivit till radions Dagens Eko. Sverige har bara några procent av EU:s befolkning och tar emot mer än 50 procent av alla asylsökande från Irak.

Anledningen till att Irakier kommer till Sverige är att majoriteten får stanna och ges permanent uppehållstillstånd. Trots att Sverige är exceptionellt generöst ska man nu missbruka minnet av kristallnatten genom att protestera mot avvisningar. Sverige kan vara generöst, men knappast per automatik bevilja asyl till alla som vill komma hit. Det är absurt att göra en unikt generös inställning till asylsökande till en del av en
manifestation mot rasism och högerextremism.
//
Casparus Due

4 kommentarer:

Elias sa...

Vad är du för en liberal som vill stänga gränserna? Lösningen är att sluta hjälpa arbetsföra människor som kommer hit och låta dem klara sig själva, inte att förbjuda dem att komma hit.

Casparus Due sa...

Jag vill inte stänga gränserna, men att att koppla samman det generösa svenska asylsystemet med rasism och främlingsfientlighet är, som jag skrev, absurt.

Hari sa...

Kan inte hålla med dig mer casparus. Minnet av kristallnatten får inte degenereras på detta vis. Kristallnatten, och allt som hände därefter, formar mycket av vår samtid. Att göra detta till ett politiskt spektakel är oansvarigt.

Fröken Sverige sa...

Som bloggen Every Kinda People uttrycker sig: "Minnesdagen av Kristallnatten invaderas av judehatare"

http://everykindapeople.blogspot.com/2007/11/minnesdagen-av-kristallnatten-invaderas.html

Eller Jihad i Malmö: "Minneshögtid i rövarhänder"

http://jihadimalmo.blogspot.com/2007/11/minneshgtid-i-rvarhnder.html

Det är rent ut sagt bedrövligt att man använder/missbrukar denna minneshögtid till detta.

/FS