onsdag 18 juli 2007

Rosengård - Sveriges egen Gaza-remsa

Alla som bor i Rosengård är offer, så kan man sammanfatta dagens ledare i Expressen. Mycket av resonemanget liknar det om palestina och gaza-remsan. Ingen har hjälp dom stackarna i Rosengård. Familjerna löses upp. Papporna får inte längre vara patriarker och då spårar ju barnen ut och blir kriminella. Sverige har "placerat" alla muslimer i Rosengård. Påståendena är många och dåligt underbyggda.

- De första varningsskotten hördes för länge sen och ändå har samhället inte agerat, skriver Expressen.

Det finns inte en plätt på svensk mark som fått så mycket stöd som Rosengård. Miljard efter miljard har omfördelats TILL Rosengård. Både inom samhällets transföreringssystem och till Rosengård som område i satsning efter satsning.

"Men först måste politikerna renovera det fuskbygge i vilket man dumpat 21 000 människor som talar 50 olika språk." "Omänskligt utformade huskroppar i punktformationer".

Det är inget som helst fel på miljön i Rosengård. Där finns Malmös finaste fotbollsplaner, mycket grönområden, närhet till stadskärnan och lika fina hus som i andra förorter. Dom som gnäller över den fysiska miljön har inte satt sin fot i Rosengård utan sitter i sin villa och utgår från sina exotiska fantasier

Det är också, enligt Expressen, samhällets fel att familjerna slutar fungera. Expressen skriver att Malmös 60 000 muslimer, varav en stor del bor i Rosengåd, har en sak gemensamt: att fädernas status beror på att han kan försörja sin familj. "När de i stället lever på bidrag kan familjen knäckas och ungdomarna överge sitt gamla moraliska ramverk utan att finna sig tillrätta i något nytt." Det var ju en intressant definition av muslimer, det må jag säga! Och lösningen skulle alltså vara att återskapa fadern som allsmäktig muslimsk patriark med finansiell kontroll över "sin" familj.

Och så får polisen en släng: "Vi kan inte låta rasistiska polisbefäl dominera bilden."

Pinsamt Expressen.
//
Casparus Due

3 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Instämmer om Expressens idiotiska och fula släng mot polisbefäl. Men nåt vettigare var ju knappast att vänta mtp den i övrigt helt IQ-befriade analysen som -- precis som du skriver -- var djupt okunnig stödjande muslimsk patriarkatskultur.

Vidare skrev de att polisen skulle driva ungdomsgård. Sanningen är ju att ungdomsgårdssatsningar av vuxna misslyckats samt att ungdomar tycker lika illa om alla svennar men i synnerhet polisen. Skulle Expressens ledarredaktion försöka fixa den käcka ungdomsverksamhet de föreslog skulle de även få spott och spe tillbaka (fastän de inte ens är poliser). Det skulle jag iofs faktiskt vilja se!

Expressens definition på rasistiska polsbefäl är väl polisbefäl som säger ifrån på skarpen om problemen. Expressen vet ju att det bara fattas en massa snällism. Det är synd om människan sa Strindberg. Dessvärre är det inte synd om (DUMMA) Expressen än, men om de ungdomar som inte får den resoluta hantering som "rasistiska polisbefäl" skulle vilja ge dem -- ja, som de behöver.

Anonym sa...

"Det är också, enligt Expressen, samhällets fel att familjerna slutar fungera. Expressen skriver att Malmös 60 000 muslimer, varav en stor del bor i Rosengåd, har en sak gemensamt: att fädernas status beror på att han kan försörja sin familj. "När de i stället lever på bidrag kan familjen knäckas och ungdomarna överge sitt gamla moraliska ramverk utan att finna sig tillrätta i något nytt." Det var ju en intressant definition av muslimer, det må jag säga! Och lösningen skulle alltså vara att återskapa fadern som allsmäktig muslimsk patriark med finansiell kontroll över "sin" familj."

Jag tror Expressens beskrivning endast är en beskrivning, inte en önskan om hur det ska bli. Men den är ganska lätta att missuppfatta.
Ledaren är både bra och dåliga. Det bästa med ledaren är att den lyfter ett viktigt problem.
Det sämsta är påhoppet på Polisen. Det är så simpelt uttryckt att det blir oseriöst redan från start.
En sak jag undrar, har skribenten eller skribenterna varit i Rosengård i Malmö?

Henrik, liberal i Väst

Casparus Due sa...

Det är jobbigt när till och med liberala ledarsidor kör med standardgnället att allt är samhällets fel.

Rosengård är rätt så vackert och det finns inget som hindrar personer att skärpa till sig och flytta därifrån.