onsdag 20 februari 2008

Betydligt mer fräs i danmarks vänsterpartier

Dagen rapporterar idag om Socialistisk folkepartis ledare Villy Sövndals uttalande om att radikala islamister i Danmark bör "dra åt helvete", eller åtminstone lämna Danmark. Socialistisk folkeparti motsvarar ungefär det svenska miljöpartiet.

Bakgrunden är att den extremistiska rörelsen Hizb-ut-Tahrir demonstrerade i fredags i Köpenhamn. Hizb-ut-Tahrir är en radikalislamistisk rörelse som vill samla hela världens muslimer i en övernationell islamisk stat, kalifatet. Därför har de sagt sig vilja störta den danska regeringen. Under demonstrationen fördes fram hot mot den danska regeringen och danska politiker.

- Jag vill säga till dessa mörkermän: Dra åt helvete! Om de har en så djup längtan efter att få leva i en religiös diktatur så kan de resa till de länder i Mellanöstern där sådana diktaturer finns, säger Sövndal.

- Om de är så plattskallade att de verkligen vill införa kalifat och sharia, så har de ju kommit till fel land. De har inget att göra i Danmark och de kommer inte att uppnå det de strävar efter. Det finns andra länder som ligger mycket närmare dessa tokskallars våta dröm, till exempel Saudiarabien och Iran, skriver Sövndal i sin blogg.

Sövndal har givetvis rätt. Personer som eftersträvar en religiös diktatur borde ta konsekvenserna av det och lämna ett demokratiskt land som Danmark (Sverige också för den delen). Det hade varit kul att höra en svensk politiker göra ett liknande uttalande, inte minst Maria Wetterstrand.
//
Emil

Inga kommentarer: