måndag 22 oktober 2007

Många uppslag - lite ork

Ibland finns det mycket att skriva om men alldeles för lite ork för att utveckla det man vill ha sagt. Jobbar man som jag med att skriva mest hela dagarna kan det ta emot. Så om jag hade energi så hade jag velat:

* Gratulera att en av Sveriges vassaste skribenter - Per Gudmundson - fått tillsvidareanställning på Sverige bästa ledarsida.

* Undra över att Alliansen verkar förlora exakt lika många väljare som går från sjukskrivning eller arbetslöshet till jobb. Svenskarna vill uppenbarligen inte arbeta.

* Skälla på barnombudsmannen, som faktiskt är en myndighet och inte en politiker, för att de lägger sig i skolpolitiken.

* Till sist hade jag velat skiva om att man faktiskt kan ge Irakier som söker fristad från våld tillfälligt uppehållstillstånd, förslagsvis i fem år. Sedan kan de med statens hjälp återvända om det lugnar ner sig eller annars senare få permanent uppehållstillstånd. Det verkar väldigt ogenomtänkt att förflytta 100 000 människor till en annan del av världen om konflikten är övergående. Det är inte antingen - eller.
//
Casparus Due