söndag 21 oktober 2007

Lars Vilks inte välkommen i Eslöv

Min gissning är att många inom en snar framtid kommer att skämmas över sin roll i historien om Lars Vilks. Nu senast är det politiker i Eslöv som har fått stora Lars Vilks-sjukan.

Vilks var inbjuden av Eslövbiennalen som pågår i november på medborgarhuset i Elsöv. Men nyligen fick Vilks reda på att kulturnämnden träffat beslutet att han inte längre var önskvärd. Motivet som gavs var att Vilks skulle få för mycket uppmärksamhet vilket skulle gå ut över de övriga deltagande konstnärerna vars insatser helt skulle komma i skymundan. Deltagande handlade inte om teckningar eller något annat Muhammedprojekt utan om att spika samman en konstruktion av virke.

Sedan dess har den tragikomiska historian rullat vidare.

Bilden: Khalid El-Haj (S-ordförande i Kultur & Fritidsnämnden): “Vi tyckte inte han var tillräckligt intressant för att få vara med på Biennalen.” “Det är en mycket tråkig diskussion som pågår och vi vill inte delta i den.” Citat från Skånska Dagbladet.
//
Casparus Due

1 kommentar:

Magnus N sa...

Stor humor!!
Visa lite ryggrad för fan! inte bara Eslöv, utan alla auktoriteter i sammhället, jag är proppmätt på denhär sortens nationalsångsparodier.