tisdag 23 oktober 2007

Fogh för att varna för växande minimalstat

1993 var året då två unga män i två nordiska länder skrev varsin bok om hur skadlig den stora och svällande staten är. Den ene gav sin bok titeln Det sovande folket: "Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. De som kortsiktigt vinner överröstar alltid de som långsiktigt har att betala."
Den andre kallade sin bok Fra socialstat til minimalstat: "Statsmagten, den offentlige sektor, har gjort sig stor og bred og dominerer i den grad alle menneskers private liv … Danskernes liv er blevet statsliggjort … Slavenaturen har sat sig dybe spor i danskernes tankegang. Det frie menneske tænker: Hvad kan jeg selv gøre for at løse den og den opgave? Statsslaven tænker: Hvad kan staten gøre for at løse opgaven?"

Nu har de båda författarna gått och blivit statsministrar i sina respektive land.
Den ene har haft tid på sig att går fra socialstat til minimalstat. Resultat: Socialstaten växer snabbare än under socialdemokratiskt styre.
Den andre har precis börjat.

Bäva månde nattens väktare!
//
Fabrikören

Ps Folk betalar lika mycket för A-kassan idag som igår. De som vill och vågar kan dessutom välja att så utanför och således få 300-400 kronor extra i plånboken här och nu. Men det går ju inte för sig i en slavestat. Alla ska med!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men så har Danmark ingen statsminister som försvarar LAS.
AG