måndag 29 oktober 2007

Lilla Torg Liberalerna närvarande på Lilla Torg Centerns presskonferens

Idag höll Lilla Torg (c) presskonferens och givetvis var Lilla Torg Liberalerna där. Vi känner inte varandra, men är smickrade över att de snott delar av våra idéer och namn. Välkomna!

Det är ett mycket välkommet initiativ. Borgerligheten behöver mer av liberalism och mindre av statssocialism och kan Lilla Torg (c) bidra till det är det glädjande. Personligen är jag inte övertygad om att Centern är det rätta partiet att liera sig med för ett liberalt politiskt initiativ.

Ordet för dagen var "individen i centrum". Till skillnad från alliansens politik vill Lilla Torg (c) avreglera arbetsrätten och minska trygghetsnarkomanin. Marknadshyror och sammanslagning av trygghetskassorna är andra sakfrågor som togs upp.

Vi lär återkomma i ämnet.
//
Casparus Due

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver inte vilket parti som du tycker skulle vara lämpligare än C. Personligen har jag själv haft svårt att välja mellan c och fp. Men utvecklingen av fp:s kravliberalism har jag inte kunnat identifiera mig med och jag saknar deras gröna vision.

Tack för att ni fanns med på vår presskonferens, det var trevligt att ni dök upp!

// Anders Gamberg

Casparus Due sa...

Jag kan hålla med om att Centern just nu är mer liberala än Folkpartiet. Men potentialen för klassisk liberalism är större i Folkpartiet.

Jag är uppväxt i centerrörelsen. Blev som liten "tvångsinskriven" i ungdomsförbundet, min far har varit kommunalråd för Centern och jag har därigenom besökt otaliga centerstämmor. Jag har också arbetat nära Andreas Carlgren på Integrationsverket och känner personer som jobbar för Centern i regeringen.

Centern är ett bra parti med många hyggliga människor, men jag ger inte så mycket för deras liberala kompass.

Anonym sa...

Jag förstår dina synpunkter. Centern har ju liksom pendlat lite under de senaste decennierna. Det finns också ett visst motstånd mot de lite liberalare viljorna. Men jag värderar miljöfrågorna högt och partiets "generationsskifte" vädrar morgonluft. Det finns en nytändning inom hela partiet som särskilt märks av i Malmö.

Kanske dina kontakter kan vara intressanta till någon temakväll i Malmö någon gång. Om du har några idéer om något och vill samarbeta så tveka inte!

// Anders Gamberg