torsdag 20 september 2007

Kurdo Baksi saknar kunskap och förmåga att argumentera

I dagens DN svarar Kurdo Baksi på kritiken mot hans osakliga, närmast rasistiska, angrepp på integrationsminister Nyamko Sabuni. Han passar på att ge en slag under bältet på Sakine Madon och skriver att hon saknar kunskap och förmåga att argumentera.

Pinsamt nog passar beskrivningen bäst på honom själv. Nu när han inte kan få pengar för vad som helst från statens integration(s)maskin är han ledsen i ögat. Det är inte så svårt att överglänsa Baksis sakkunskap.

Här är de argument som finns i debattartikeln och några snabba bevis på att Baksi har fel:

Först vägrar jämställdhets- och integrationsminister Nyamko Sabuni att möta mig i debatt i SVT:s "Uppdrag granskning".

((Varför skulle en minister vara tvungen att debattera med en person som inte representerar någon annan än sig själv. Jag kan knappast kräva att få debattera))

Baksi angriper Sabunis "förrädarpolitik":

  • språktest ((har 95 % av alla länder))
  • gyn-undersökningar ((precis som för alla pojkar, varför inte flickor))
  • utvisningar av mörkhåriga ((detta har inget med hårfärg att göra. Utländska medborgare som begår mycket grova brott (två års fängelse) ska utvisas, bra såklart))
  • slöjförbud ((för små flickor i skolan, kan vara bra))
  • inte med ett ord nämner hon hur vi ska bekämpa diskriminering eller främlingsfientlighet. ((regeringen har för första gången i dagens proposition lagt till bekämpandet av diskriminering som ett mål i integrationspolitiken. Dessutom är kampen för kvinnors rättigheter kamp mot diskriminering. Men jag antar att Baksi gärna vill diskriminera sina nära och kära))
Sedan tar Baksi upp en "undersökning som genomförts på uppdrag av EU-kommissionen 2007 och omfattar 75 europeiska storstäder (där) hamnar svensk integration med Malmö och Stockholm i EU-botten. Vad gör den borgerliga regeringen åt det?"

Detta är i själva verket en enkätundersökning till invånare i europeiska städer, utförd under förra regeringen, som frågar hur integrationen fungerar i din stad. Boende i Malmö och Stockholm är de nästan mest missnöjda av alla över hur integrationen fungerar. Enkäten utfördes under den socialdemokratiska regeringen i städer med socialdemokratiskt styre. Vad har Nyamko Sabuni med det att göra?

Sabuni lyfter knappast ett finger för att minska arbetslösheten bland utrikesfödda, skriver Baksi, och fortsätter: "hälften av de nyanlända flyktingarna år som kom 2005 hade inte någon kontakt alls med arbetsmarknaden under första året i Sverige. Av dem som deltagit i kommunens introduktion hade bara 4 procent fått arbetspraktik, 3 procent arbetsmarknadsutbildning och 6 procent sin utbildning i hemlandet godkänd i Sverige. Endast 11 procent av de nyanlända hade fått reguljärt arbete."

Varför försöker Kurdo Baksi klistra på de negativa siffrorna på alliansen och Sabuni? Detta skedde i slutet av ett 12-årigt socialdemokratiskt maktinnehav. Det Alliansen har gjort är att för första gången ta tag i dessa missförhållanden genom direkta uppdrag till Arbetsförmedlingen, strukturella förändringar på arbetsmarknaden m.m. Jag ryser av tanken på att ha 50 000 irakiska flyktingar som behöver arbete under ett Baksi-godkänt maktinnehav. Då hade Sverige varit på väg mot avgrunden.

Det är Kurdo Baksi som är ohederlig, en lögnare och en före detting. Det är osmakligt att ljuga, att låtsas veta bäst när till och med du, Baksi, vet att argumenten är felaktiga och förvrängda. Dessutom luktar debattekniken illa av gammalt patriarkalt svett.