måndag 17 september 2007

Nu känner vi igen Maria-Pia igen!

Jag har tidigare skrivit i positiva ordalag om Maria-Pia Boëthius. I dagens Aftonblaska känner man mer igen den gamla vanliga tokvänster-Maria-Pia. Hon skräder inte orden när hon kritiserar den borgerliga regeringen.

"De väljare som lockades över till alliansen av en enorm och ohederlig propagandadrive före valet ångrade sig kort efteråt."
(Fakta: LO gav mer pengar till Sossarnas valkampanj per capita än vad Bush lyckades skrapa ihop. Det kan man kalla enorm och ohederlig propagandadrive.)

"Majoriteten vill inte ha alliansregeringen eller dess ”reformer”. Ändå har regeringen tagit sitt numera högst osäkra mandat som intäkt för en nedmontering av den svenska samhällsmodellen, vilket saknar motstycke."
(Snacka om att ge opinionsmätarna stor makt! Är det dagsaktuell populistisk politik som efterfrågas här eller?)

Det måste betyda att väljare blev förda bakom ljuset och att den politik de förväntade sig inte stämmer med den politik som allianspartierna nu genomdriver på ett kuppartat sätt.
(Kuppartat är det tydligen per definition när det inte är vänsterpolitik.)

"Vi ser en utbredd låglönemarknad och försvagade fackföreningar, en privatisering och marknadsstyrning av verksamheter inom stat, kommuner och landsting. Vi ser hur man säljer ut tillgångar för hundratals miljarder. Vi ser också en kultur- och bildningssektor där marknadens villkor breder ut sig på bekostnad av demokratiska värden och mångfald."
(Tänk om det vore så väl! Problemet är väl snarare att man inte har gjort speciellt mycket av detta, som vi borgerliga väljare hade hoppats på.)

"Vad vi ser är en revolution uppifrån vars mål är att krossa vad som finns kvar av den skandinaviska modellens idé om en social välfärd för alla ... "
(Stön!)

"Denna regering försöker genomföra en marknadens idé, en skrivbordskonstruktion, som i all sin naiva trosvisshet om marknadens välsignelse kommer att visa sig lika lite bärkraftig som andra sammanstörtade politiska system. Förslag efter förslag visar sig illa genomtänkta, destruktiva eller djupt människofientliga."
(Kunde nästan låta som en beskrivning av Socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik.)
//
Fabrikören

1 kommentar:

LibeRatio sa...

Jag funderade också på att kommentera hennes debattartikel men den är så full av socialistiskt dravel och tramsretorik att jag inte visste var jag skulle börja.

Slutrepliken, efter att hon helt omotiverat dragit in Irakkriget i debatten, visar tydligt att hon INTE förstår vad demokrati är. Det verkar som att hon följer en stolt(?) socialdemokratisk tradition som anser att det bara är demokrati om (s) vinner valet. Hela artikeln andas "Det känns som en statskupp"-retorik.

Att fackpampar och vänsterdebattörer är missnöjda med allt någon annan än de företar sig är inget oväntat. Men ärligt talat tror jag det största missnöjet med regeringen kommer från borgerligt håll. Av någon outgrundlig anledning tycktes många borgerliga väljare inte förstå att det skulle bli socialdemokratisk politik oavsett vilket parti de röstade på. Hoppades man på en radikal förändring förstår jag att man är besviken. Något som dock till och med jag blev överraskad av är Alliansens stora iver att bli värre sociala ingenjörer än de röda politikerna.