tisdag 28 augusti 2007

Sloggi nästa offer för den svenska moralismen

Inför min bulgarienresa fick jag badbyxor av modell Sloggi av kära mor. Det var på det stora hela inget fel på plagget. Nu är märket i blåsväder i tokiga Sverige. Som enda land av 30 känner sig Sloggi tvugna att avbryta en tävling "show me your sloggi" om den finaste bakdelen.

Medias rapportering är som vanligt under all kritik. SvD skriver att tävlingen varit "hårt kritiserad". Min fråga: Av vem då? Att tävlingen utnyttjar små flickor är rent skitsnack. Det är enligt uppgift två kill-rumpor som ligger på första och andra plats i tävlingen. Jag kan dock inte se rumporna eftersom de skickar mig till den svenska rump-censurerade sidan. Moralismen har segrat. Vi svenskar har nu rumpförbud.

Snälla moralister och paternalister, rädda oss! Lås in spriten, förhandsgranska alla böcker, se till att vi inte säger något dumt och ogenomtänkt och, framförallt, ta våra pennor ifrån oss så vi inte råkar teckna en galen sk. profet. Då kommer tok-mufti i egen hög person.
********
Tänk att ligga i sängen och läsa en Houellebecq-roman med en drink i ena handen och den andra handen lugnt vilande på en rund rumpa, med eller utan Sloggi. Den rätten är värd att kämpa för.
//
Casparus Due

13 kommentarer:

Krassman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Krassman sa...

Härligt cynisk nivå på ditt inlägg måste jag säga. Sloggi stoppar tävlingen i hela Norden så till och med de frisinniga Danskarna har uppfattat att detta kanske inte är så fräscht. Publicerar man en så jävla korkad tävling så får man nog räkna med konsekvenser oxå.

Anonym sa...

Om nu sloggi hade en oskyldig "rövtävling" för tonårsjäntor- vad hade då bilderna på betydligt mera påklädda okillar där att göra? Konvenant förrutsägbar ursäkt?

rune sa...

Stoppas i hela norden, så vart säljer de då? Detta är ju bara dumma media som faller för tricket varenda gång, gör något som kan kritiseras. Skapa själv insändare som uppmärksammar det hela och protesterar mot nakna rumpor. Och kassera in all gratis uppmärksamhet.
Samma trick som HM;s gamla affischer med pinuppa i underkläder. Och samma ide som han som gjorde rondellhunden tog. snacka om mediabrus.

Fabrikören sa...

Får man fråga vad Vilks hade att vinna med all uppmärksamhet konservativa muslimer och censurkulturSverige har givit honom? Har han tjänat pengar på den? Har kulturSverige öppnat dörrarna för honom? Har han fått en massa nya vänner? Kanske ville han bara väcka en viktig fråga?

Sloggi har naturligtvis tänkt till för att få upmärksamhet. Men vari ligger felet? Vad är det som är så hemskt med att erbjuda ett rump-forum och sälja lite extra underkläder på det sättet?
CSR kunde ha varit så bra om det inte hade blivit kapat av självgoda, antikapitalistiska hycklare - Censurera Skandinaviska Rumpor!

Anonym sa...

Fundering. Trosfabrikanten Sloggi var för ett antal år sen det mest osexigaste som sålde. Typ Kokbar trikå som täckte allt från knäna till näsan.

Hur kommer killarna nu in i deras röv-tävling? Har Sloggi börjat sälja påsiga jättejeans och munkjackor för killar? Om inte - vad gör då dom killarna där? Reklam för tält för pingströrelsen?

LibeRatio sa...

Hmmm, kanske det som moralens självutnämnda vaktpudlar reagerar på - att Sharia-trosorna fallit ur modet. :)

Amanda sa...

Vad roligt att själva titeln på din blogg är särskriven. Är det ett ställningstagande mot grammatik eller bara ett ärligt misstag?

Fabrikören sa...

Amanda: http://kurranz.blogg.se/1181902233_malmliberalism.html#trackback

Fabrikören f.k.a Leva eller lyda

Casparus Due sa...

Särskrivningen är något som många reagerat på. Vårt lilla kollektiv av liberala skribenter gillar inte särskrivningar, men tycker att Lilla-Torg Liberalerna ser fult ut - därav undantaget.

Men med tanke på alla kommentarer kanske det är dags att gå över till det grammatiskt korrekta?

Fabrikören sa...

Tror faktiskt jag röstar emot Lilla-Torg Liberalerna. Det är både fult och fel.

Fabrikören sa...

Ett ärligt misstag som blev till ett ställningstagande - varför inte?

Mitt svar till Kurranz som var den förste att bemärka vårt "ställningstagande":

Angående namnet får det erkännas att det är det anglosaxiska skrivsättet som inspirerat, men på ett mer omedvetet sätt än vad du hoppas på. Å andra sidan är i varje fall jag även liberal när det gäller spåket. Det är snyggare utan bindesträck, därmed bättre. Det är min stilistiska analys av vår "felskrivning". Utan nytänkande OCH slarv utvecklas inte språket.

Jag håller fast vid detta!

Den Liberala Misantropen sa...

Casparus och Fabrikören: Om något ska det väl vara "Lilla Torg-Liberalerna" och inget annat? Men det där har vi varit inne på tidigare... ;-)

"Tänk att ligga i sängen och läsa en Houellebecq-roman med en drink i ena handen och den andra handen lugnt vilande på en rund rumpa [...]"

En stilla undran... Hur många händer har du...? :-D

Är annars enig i det som skrivs i inlägget men det gissade ni kanske redan.