fredag 31 augusti 2007

Håll huvudet högt

The Pakistani foreign ministry expressed sorrow at what it described as a growing tendency "among some Europeans to mix the freedom of expression with an outright and deliberate insult to 1.3 billion Muslims worldwide".
"Such acts deeply undermine the efforts of those who seek to promote respect and understanding among religions and civilisations," a foreign ministry statement said.


Att den pakistanska regeringen måste göra uttalanden som ovan, oavsett hur upprörd den egentligen är, är inte konstigt. Med en stor kader religiösa fanatiker i landet skulle det vara riskabelt att vara tyst. Att i lilla Örebro däremot springa runt på gatorna och kräva att en tidning skall be om "ursäkt" är något helt annat. Dessa förvirrade (män) lider uppenbarligen av en skriande brist på förståelse för vilket land de lever i. Dock....dessa män är inte de viktigaste i denna historia. Om förnuftet skall vinna denna kamp mellan kvävande mysticism och upplysning måste vi (och då menar jag alla som t.ex inser att religion och lagstiftning inte hör ihop) till varje pris undvika att huka för pöbeltjuten. Det intressanta bli därför att se reaktionerna på flaggbränningar och Örebrodemonstrationer.

Läsare av denna blogg uppmanas härmed att fundera på hur viktiga opinionsbildare och makthavare, som media-regering-partierna-kultureliten etc, agerar. Ni får gärna kommentera på Lilla Torg Liberalerna.

/Hari

fotnot: sett i ett svenskt inrikespolitiskt perspektiv: hur länge dröjer det innan sverigedemokraterna exploaterar demonstrationsdårarna i Örebro? 1 dag eller 2?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att NA krävs på en ursäkt är en förolämpning för att travestera Torgny Segerstedt.

Grue sa...

Ja, analogin med den ständigt hyllade Segerstedt är utmärkt! Det känns tryggt för dom "liberala" tidningarna att hylla sånt beteende på tryggt tidsligt avstånd, men när det kommer till egen handling blir det en annan femma.

Sd kommer förhoppningsvis växa pga det här, ja. Folk får upp ögonen för vilka galenskaper islamisterna håller på med.

Casparus Due sa...

Jag tycker det vore synd om Sd växte. Det hade varit mycket bättre om Sverige fick en mer "normal" asylinvandring som våra europeiska grannländer genom att de etablerade partierna blev lite mer realistiska...