tisdag 28 augusti 2007

Konservativa krafter i Örebro

Flera tidningar har publicerat Lars Vilks teckning av Mohammed som rondellhund, utan att svenska ambassader har blivit nedbrända. Reaktionerna har faktiskt varit måttliga i muslimska kretsar. Men sen kom hunden till Örebro! När Nerikes Allehanda publicerade teckningen följdes den av demonstration och iransk protest till regeringen.

Samtidigt i en annan del av Örebro:

IKEA har som i flera andra städer i Sverige ansökt om och fått tillstånd att servera alkohol i sin restaurang. Inget märkligt i detta kan tyckas. Men inte i Örebro. En representant för sossarna och vuxnamotdroger, kritiserar beslutet som han kallar kontroversiellt och kräver att hela tillståndsutskottet ska få vara med och besluta.

Det är nog inte till Örebro man ska åka om man vill gå på vernissage av Vilks rondellhundar och få ett glas vin till!
//
Fabrikören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Både förbud av rondellhundar och förbud av alkoholförtäring är finfin sharia, något som sossar nuförtiden tycks ha en dragning till.

Fabrikören sa...

Det finns ingen gräns för sossarnas godhet om det finns röster att vinna. I deras ögon är det nog en win-win-fråga, när det gäller att krama islamismen.

Inte för att jag är speciellt imponerad av vad det nya arbetarpartiet har presterat, men jag är väldigt glad för att vi inte har det gamla vid makten längre!