torsdag 30 augusti 2007

Bistånd = fattigdom

Alliansen vill använda biståndet för att bekämpa fattigdomen. Vänstern vill använda biståndet till att sprida socialismen. Så kan man sammanfatta reaktionerna på Sveriges nya biståndspolitik.

Alliansens nya biståndspolitik innebär framförallt att färre länder kommer att få bistånd. Det betyder att en del av de gamla socialistiska kamraterna blir utan, vilket naturligtvis upprör vänstern.

Få länder har väl fått så mycket kärlek från den svenska vänstern som Nicaragua. Mikael Wiehe har skrivit sånger till och om den socialistiska/kommunistiska rörelsen i landet. Därför är det ingen överraskning att vänsterpartiet och kommunistiska tidningen Flamman upprörs över att deras kamrater nu blir utan pengar för fattigdomsalstrande socialism. Därför är det ett jäkla gnäll att inte Palmecentret kommer att få lika mycket pengar framöver.

Vänstern vill naturligtvis fortsätta att stödja kommunisterna i Vietnam och Kina. Västerbottens Folkblad skriver:
"Bland de länder som inte längre ska få svenskt bistånd finns förutom Kina och Vietnam även Laos, Honduras, Nicaragua, Sri Lanka, Filippinerna, Namibia, Nigeria, Sydafrika, Zimbabwe och Vitryssland. Vem kan påstå att något av dessa länder inte behöver bistånd utifrån?"

Min påstående tillbaka: Berätta något positivt som biståndet till Zimbabwe lett till! Sveriges alldeles egna favoritland som fallit ner i djupaste svält, förtryck och misär. Ge mig ett enda gott exempel på att bistånd rest ett land från fattigdom och diktatur till demokrati och ekonomisk framgång.

Med största sannolikhet hade Afrika varit en bättre kontinent att leva i om det aldrig funnits något bistånd. Att Sverige fortfarande har ett volymmål när det gäller biståndet kommer antagligen även fortsättningsvis leda till att biståndet får en destruktiv karaktär. Stödet till Gaza och palestinierna är t.ex. en humanitär och politisk katastrof av stora mått. Det är ett svart hål. Pengarna plöjs ner i maffiavälde, maskingevär, limousiner och utländska bankkonton. Varför inte låta alla pengar gå dit? Ge alla palestinier 100 000 kronor och lägg sedan ner allt bistånd för gott. Det hade varit ett rejält experiment och inte så mycket dummare än dagens korkade politik.
//
Casparus Due

Inga kommentarer: