söndag 12 augusti 2007

Lämna ungdomarna ifred

I helgen har det varit reggaefestival i Uppsala. DN och andra tidningar rapporterar att polisen tagit med över 250 festdeltagare till kroppsbesiktning misstänka för ringa narkotikabrott. Nästan alla ertappades med hasch eller marijuana.

Det är helt absurt att polisen storsatsar för att klämma åt småbrukare av marijuana. Nu har man kriminaliserat hundratals personer som, vilket polisen bekräftar, inte är kända för tidigare brott. Det är alltså helt vanliga ungdomar som nu stämplats som kriminella och hamnat i brottsregister. Om det det istället varit på Hultsfredsfestivalen hade Mona Sahlin och Gudrun Schyman fått cred för att de festar loss med spritfulla tonåringar. Tänk om de där hade testat 17-åringar för att upptäcka alkohol i blodet och kriminaliserat hela bunten.
//
Casparus Due

7 kommentarer:

Anonym sa...

håller helt och hållet med dig

Anonym sa...

Det är helt sjukt att man stämplar en hel grupp människor som kriminella bara för att de gillar cannabis, samtidigt som samhället accepterar alkohol till den grad att folk anser att våldsbrotten och den misär som ofta finns hos alkoholister anses vara ett pris värt att betala.

Ska man som svensk verkligen behöva åka utomlands för att få uppleva lite frihet?

Jag som röker en relativt ofarlig drog är en hemsk knarkare, medans alkoholister betraktas som normala - trots att INGEN NÅGONSIN har dött av cannabis och tusentals (kanske fler) dör varje år av alkohol... bara i Sverige. SJUKT!

Anonym sa...

Jag gör det enkelt för mig och slutar direkt att umgås med personer som uppvisar en missbruksattityd för alkohol, och vad det gäller droger så slutar jag umgås med dem som ens provat. Det blir enklare och mest problemfritt så.

Anonym sa...

"Se Jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med fröbärande trädfrukt. Detta skall ni ha till föda. Alltså är de en gåva.

Och så kommer poliser och tror att de gör rätt i att stigmatisera folk bara för att idiotiska politiker stifta lagar som inte övernstämmer med detta!

Blåögt kanna man ju mins kalla det! Ert idiotiska krig är sedan länge förlorat och medborgarnas skatteslantar skulle kunna användas bättre.

Anonym sa...

"Se Jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med fröbärande trädfrukt. Detta skall ni ha till föda." Alltså är de en gåva.

Och så kommer poliser och tror att de gör rätt i att stigmatisera folk bara för att idiotiska politiker stifta lagar som inte övernstämmer med detta!

Blåögt kanna man ju mins kalla det! Ert idiotiska krig är sedan länge förlorat och medborgarnas skatteslantar skulle kunna användas bättre.

Anonym sa...

Även jag har gjort det enkelt för mig, men ännu enklare skulle jag vilja säga. Jag har slutat umgås helt med folk som visar på sjukdomssymptom. Det blir enklast, och friskast, så.

Apropå lagstiftning. Det finns väl ingenting som säger att den är logisk eller försvarbar i alla fall? Kulturella fenomen äger mycket större makt. Medelsvensken följer dock lagen blint så fort det handlar om något okänt som avhandlas - som det där med knark. Här är det enkelt att dra gränsen, olagligt är det och då ifrågasätter vi ingenting.

I Sverige super vi istället. Det har vi gjort sedan vikingatiden och lär fortsätta med, det är accepterat i samhället hur jävla illa det än går. Cannabis däremot är knark, och knark är farligt. Det vet alla, annars är man antagligen själv en knarkare och med det missbrukare.

Det går nämligen inte att vara brukare av knark. Av alkohol går det däremot bra, man kan bruka varje helg.

"Provar du en gång är du fast, då hamnar du på plattan som en knarkare" - sagt av uppriktig poliskonstapel i klassrum.

Fabrikören sa...

Sex kommentarer, sex anonyma! En tillfällighet eller?

"Tired fi lick it inna bush!"