måndag 13 augusti 2007

Likheter och skillnader mellan Malmö och Barcelona

Jag har nyligen varit i Barcelona på semester och noterade bland annat en skillnad och en likhet mellan Malmö och Barcelona:

1. Det rullar nästan inga barnvagnar på Barcelonas gator, medan de är vanliga i Malmö. Det kan bero på att kvinnor i Spanien föder minst barn i EU, men skillnaderna är så slående att det också bör bero på något annat. Vid lunchtid runt lilla torg i Malmö är barnvagnarna en riktig plåga där de plöjer fram med sina terränggående modeller utan minsta hänsyn. Det verkar som att de unga mammorna (nästa aldrig pappor) mutat in hela saluhallen som sitt område.

2. Mängder med ungdomar går helt ogenerat runt på Malmö och Barcelonas gator iklädda Che Guevara tröjor. Det äcklar mig att se folk göra reklam för en man som både i handling och tro var ond. Jag rekommenderar ett inköp av följande tröja.
//
Casparus Due

4 kommentarer:

Fabrikören sa...

1. Lågvattenmärke i en annars bra ström av tyckande. Både felaktigt och överdrivet, för att inte nämna dumt och oförstående!
2. Så lyfter vi igen!

Casparus Due sa...

Detta är inte tyckande, utan observationer baserat på empiri.

Fabrikören sa...

"observationer baserat på empiri" är en tautologi och bara för att man tror att man tyckt sig ha sett något blir detta inget faktum! Dumt! Erkänn och gå vidare!

Henrik V sa...

2. Det är extremt märkligt att en del människor njuter av frukten från exempelvis konsumtion och marknadsekonomi i dessa tröjor! Personen som de pryder sitt bröst med var ju emot allt detta... Dåliga kunskaper i historia dödar, fördummar osv.