fredag 27 juli 2007

DN bedriver censur

DN har ingen ryggrad. De censurerar en kvinnas åsikter för vem hon är, inte vad hon tycker. Kontentan är att DN inte vill visa twingly länkar till Isabella Lunds blogg bara för att hon är sexarbetare. De censurerar alltså beroende på vem som är budbärare av en åsikt - inte att personen tycker något olagligt. Har man inte förstått att det är en avgrundsdjup skillnad bör man omedelbart avgå som redaktör.

Var är vår så kallade upplysta elit på väg egentligen? Yttrandefrihet och det demokratiska idealet att alla ska få komma till tals verkar inte länge vara ledstjärnor för journalister. Inte ens i en "så kallad" liberal tidning som DN. Istället tar en självpåtagen moralism och konservativ präktighet över. Det fria flödet av information ska gallras, tolkas och paketeras av de fina herrarna (och damerna) på kultur- och ledarsidorna. Det finns faktiskt likheter med paniken kring Carl Bildts blogg, som fick en sådan rutinerad skribent som Per Svensson att glömma att han faktiskt är liberal.

Så här avslutar Isabella sitt senaste blogginlägg om censuren:
"DNs agerande mot mig tar jag på ett personligt plan. Det är djupt kränkande att få en stor sten som DN kastat på sig bara för att man är sexarbetare. Jag blir ledsen och arg, enormt arg! Men det kommer inte att stoppa mig från att fortsätta kämpa för våra rättigheter. Detta bara bevisar varför den här bloggen behövs och är viktig."
//
Casparus Due

2 kommentarer:

Isabella Lund sa...

Varmt tack för din insikt och ditt stöd :-)

LibeRatio sa...

Du har självklart mitt fulla stöd också! :) Vi på Lilla Torg Liberalerna kommer aldrig att acceptera den typen av övergrepp som DN utsätter dig för! Vart är Sverige på väg när censuren utövas av tidningarna? I diktaturer är det pressen som slåss för yttrandefrihet. Här slåss de mot den... Skrämmande!!