fredag 27 juli 2007

Köttet kommer att dränka oss

Härom dagen var det CD-skivor och konserttröjor som skulle bli mänsklighetens undergång. Idag är det kött som ska bort. Svenska Dagbladet skriver att ett kilo kött är som att köra tre mil med bil.

Men jag har ju inte körkort. Eller bil. Då skulle jag alltså få äta kött så in i helvete. Och köpa skivor också för den delen! Det är så dumt att ställa det ena mot det andra. Som jag skrev igår: Allt vi människor gör nuförtiden tolkas genom ett växthuseffektraster.

Jag har två tips:
1. Sluta producera etanol av ätliga grödor. Det leder bara till att driva upp matpriserna och skövling av regnskog. Det är dessutom ekonomiskt vansinne eftersom etanol subventioneras med stora summor. Som att driva ett järnverk med vindkraft.
2. Tryck in slangar i röven på korna och utvinn äkta naturgas.
//
Casparus Due

Edit: Kommentar av Olof i SvD i samband med artikeln om kött och miljö. Kunde inte sagt det bättre själv:

"Vänsternissarnas resonemang är att man ska vara en national-socialistisk vegan-muslim som cyklar till jobbet i 25 graders kyla och 1/2 meter snö med två ungar på pakethållaren som man ska överlämna till den politiske kommisarien på KOMOSOL-dagiset, där de får lära sig att Stalin befriade världen ."

1 kommentar:

Anonym sa...

Om vi människor var konstruerade som kor så skulle vi rapa och fisa sönder ozonskiktet lika kraftfullt som dom gör via sin gräsdiet.

Rap och fisar från både människor och djur är bland det mest miljöskadande som finns. Eftersom vi människor i motsats till kor och får är blandkostare så bör vi nog undvika överdrivet vegetariskt intag.

Att springa på jobbtoan för att dölja utfista gaser och sen tvätta händerna och spola i toan ( meningslöst vattenslöseri) är inte ett trovärdigt sätt att förhindra skadliga självförvållade utsläpp från baken.

När blev klosettstolen en utsugsfläkt? Vilket hyckleri!