tisdag 9 oktober 2007

Obunden liberalism den här gången?

Centern har tagit initiativ till en ny liberal tankesmedja med tidigare politiska chefredaktören för tidningen Fokus, Martin Ådahl vid rodret (från Politikerbloggen). Det är alldeles utmärkt!!

Sverige behöver en obunden liberal tankesmedja. Som Johannes Forssberg skriver i Expressen har Näringslivets tankesmedja Timbro betytt oerhört mycket för den svenska samhällsdebatten, men inte fört den klassiska liberalismen nämnvärt framåt. Det är dags att föra in betydligt fler genuint liberala värderingar i debatten och inte tråckla in sig i diskussioner kring skattekronor hit eller dit. Den nya tankesmedjan, som ännu saknar namn, ska erbjuda liberala och gröna lösningar, men enligt Martin Ådahl ska den i första hand vara borgerlig snarare än liberal. Min förhoppning är att den ingången kan göra att idéerna sprider sig även till de delar av borgeligheten som i dagsläget lider av beröringsskräck inför begreppet (ny)liberal. Jag hoppas och tror också att den nya tankesmedjan ska lägga sig på ett mer ideologiskt plan än t.ex. Timbro.

Lycka till med projektet, Martin!! Jag kommer med stor spänning att följa arbetet.

//LibeRatio

5 kommentarer:

Den liberala misantropen sa...

Jag tror att detta kan vara ett naturligt steg i den rörelse som jag hoppas nu håller på att vakna i Sverige - den rörelse som går ut på att minska förmynderi och överstatlighet på alla fronter. Synd bara att regeringen inte rör sig åt det hållet.

LibeRatio sa...

Jag instämmer helhjärtat i din förhoppning.

Håller också med om att det är trist att regeringen springer i motsatt riktning.

Den liberala misantropen sa...

Jag gillar er blogg. Ni ska få en plats i min länklista :-)

LibeRatio sa...

Det tackar jag för =) Dina inlägg föranledde en titt på din blogg. Många bra inlägg!! Spana in vår länklista nu. *ler*

Den liberala misantropen sa...

Tackar, trevligt att bloggen var poppis =) Jag lyfter på hatten... Hörs i framtiden.