tisdag 25 september 2007

Så går det när fiendens fiender blir ens vänner

Asmaa Abdol-Hamid är en kontroversiell dansk politiker som jag tidigare har skrivit om. Hon är troende muslim med slöja och hela köret. Hon hatar USA och ger sitt fulla stöd till terrorrörelsers väpnade attacker på danska trupper.

Det danska vänsterpartiet Enhedslisten tänker naturligtvis att en person som hatar USA måste vara god. De är ju också per definition humanister, så det är klart att de omfamnar en slöjbeklädd kvinna som är så troende att hon inte ens vill ta män i hand.

Men hur var det nu med det där med Marx och opiumet för folket? Gällde det bara för kristna? Genom korkade uttalanden om dödsstraff, handskakning, attacker på danska soldater och deltagande i Koranskola i Yemen har Asmma lyckats kasta ut Enhedslisten i en kris som hotar att splittra vänstern.

Riktigt underhållande blir det när den tidigare partiledaren Keld Albretchsen tillsammans med en rad andra vilsna vänstersympatisörer bildar ett "anti-religiøst netværk"."Det er helt afgørende, at folk opfatter Enhedslisten som et bolværk mod religion." säger en av initiativtagarna.

En annan central gestalt i partiet, Frank Aaen, backar upp om Asmaa, detta trots att Aaen är en av Danmarks hårdaste kommunister som har varit på otaliga "studiebesök" i DDR och aktivt har stöttat Sovjets krig mot muslimerna i Afghanistan. Men en sann vänster bryr sig inte om logik. Hjärtat får leda vägen och alla som hatar USA måste ha hjärtat på rätt ställe.
//
Fabrikören

Inga kommentarer: