måndag 2 juli 2007

Länge leve Herr Åberg

För alla er som inte läser Sydsvenskan regelbundet och älskar Alfons Åberg - Henrik Bredberg skriver en mitt-i-prick-hyllning till Alfons pappa på dagens ledarsida:

"Allt jämställdhetsprat till trots, alla politiska föräldraledighetsreformer till trots, kan en pappa i 2000-talets Sverige ha svårt att i barnets ögon bli lika stor och viktig som mamma ... Ofta duger pappa – om mamma inte är tillgänglig. Mitt i denna känsla av pappaotillräcklighet står han där. Herr Åberg. Som en klippa. För Alfons är det den naturligaste sak i världen. Det är hos pappa han söker tröst. Det är pappa som försäkrar att det inte finns några monster, och som säger ”Stick du stygga spöke – för du finns ju inte”. Det är med pappa han busar. Det är åt pappa han går och handlar. Det är pappa som med förkläde på tvättar duken med kaffefläckar. Ändå är inte tillvaron hemma hos Alfons uppenbart politiskt tillrättalagd ... Alfons pappa kan vara trött och grinig, så trött att han lägger glassen i garderoben och långkalsongerna i frysen. Pappa Åberg kan sätta sig i fåtöljen och kräva att få läsa sin tidning ... Pipan gör inget. Alfons far kan göra våfflor. Världen kan bäras upp av en pappa."

Henrik Bredberg stiger i aktning. En möjlig efterträdare när ledningen inser att Heide Avalanche varken är liberal eller intressant?
//
Leva eller lyda

1 kommentar:

Knute sa...

Jag hejar på Henrik, han är en frisk fläkt. Om inte Sydsvenskan snart lägger band på sin löjeväckande politiska korrekthet kommer folk att upptäcka att Skånskan är bättre.