onsdag 11 juli 2007

Kritik mot islamism är rasism enligt Kulturnytt i Sveriges Radio

I dagens kulturnytt recenserar Lawen Mohtadi det senaste numret av det liberala samhällsmagasinet Neo.

Magasinet har, enligt Mohtadi, en slags "barnestetik" och presenterar inlägg som "ligger på en nivå där självklarheter presenteras som nydanande insikter".

- När högern ska ge sig på kultur blir det genast avkall på stringens och kunnande. Det är synd, säger Mohtadi

Temat i sommarnumret är islamism. Den kanadensiska författaren Irshad Manji får OK av recensenten. "Hon är feminist och lesbisk och muslim, och hon efterlyser mer debatt och ifrågasättande inom islam." Den brittiska journalisten Melanie Phillips går dock inte hem utan hennes tankegångar sjunker, enligt Mohtadi, ner i rasismens träsk.

Så förvandlas kritik mot islamismen till rasism i kulturvänsterns värld. Det är en fruktansvärd debatteknik som tystar allt ifrågasättande och kritisk diskussion. Håller du inte med mig så är du rasist! Det är intellektuellt klent.

Mohtadi har bakgrund i den kommunistiska "anti-rasistiska" tidningen MANA och arbetar nu med tidskriften Slut med utgångspunkt i feministisk och postkolonial kritik, två tidningar där många aktiva vänsterpartister ur den kommunistiska falangen har sin hemvist. Det är alltså en ideologisk motståndare i tidskriftsbranschen som får granska NEO för Sveriges Radios räkning. Skam åt SR.
//
Casparus Due

1 kommentar:

Casparus Due sa...

NEO har nu kommenterat påhoppet:
http://www.magasinetneo.se/blog/archive/2007/07/12/neo-i-kulturnytt