fredag 13 juli 2007

Det islamska trossamfundet i Danmark arbetar för att utfärda fatwa mot Jyllandsposten

Det Islamiske Trossamfund i Danmark vägrar att acceptera att Muhammed-krisen inte lett till något straff för Jyllandsposten. Får muslimerna inte en ursäkt eller seger i domstol kommer samfundet att åter igen skicka en delegation till Mellanöstern för att kräva en fatwa mot Jyllandsposten.

- "Ingen er stillet til ansvar for forhånelsen af vores profet. Derfor har vi ikke andet valg end at bede om en fatwa", säger talesmannen Kasem Ahmad.

Kasem Ahmad säger att en Fatwa inte nödvändigtvis behöver betyda beslut om att någon ska dödas, men att det är upp till religiöst lärda att besluta om fatwans innehåll.

Kommentarer är överflödiga. Det var när ledande muslimska företrädare från Danmark åkte på turné, för att få stöd efter att Jyllandsposten publicerat satirteckningar av den så kallade profeten, som affären fick internationella proportioner. Nu vill samma imamer upprepa sin turné och återigen piska upp hat mot Jyllandsposten, Danmark och yttrandefriheten. Snälla sluta ta dessa religioner på så stort allvar.
//
Casparus Due

1 kommentar:

Henrik V sa...

Det finns skumma muslimer, skumma kristna etc. Dessa måste bekämpas!
Det jag önskar höra mer om i media är muslimer, kristna mm som vill reformera Jag såg en artikel i SVD eller Axess på detta tema. Den var mycket intressant! Mera sådant önskas!!!