söndag 2 mars 2008

Hårdrocken visar vägen i Saudiarabien


CNN har gjort ett mycket intressant reportage om hårdrock i Mellanöstern där de besöker dödsmetallband i Jordanien och Saudarabien.

Medlemmarna i bandet Wasted Land berättar att det finns en stor kulturkonflikt mellan generationerna där de unga vill göra mer än att gå omkring i köpcentrum.

Övre bilden visar det saudiska bandet Wasted Land. Enligt deras Myspace-sida har de två svenska band som förebilder: Dark Tranquillity och In Flames.

Nedre bilden visar bandet Tyrant Throne och medarbetare från CNN. Notera att bandet gör djävultecknet med händerna. Killen i mitten har en t-shirt med det norska satanistiska black metal bandet Immortal på sig.

Tyrant Throne svänger riktigt bra, medan Wasted Land är lite för mycket Power metal för min smak. Starkt jobbat grabbar. När får vi se den första kvinnnan i ett saudiskt hårdrocksband? Det hade varit underbart att se en saudisk kvinna headbanga och slänga med håret.
//
Emil

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad coolt!
Nej,hänga i gallerior och bluetootha varandra förstår jag att de blir trötta på.

Headbangandet finns redan i Gulfområdets danser,och är faktiskt lite av deras grej!
Tyvärr lär det dröja innan saudiskorna får släppa ut håret som irakiskorna här...:(


Två små smakprov:
http://www.youtube.com/watch?v=q1tbwhNj44o
http://www.youtube.com/watch?v=POuohlIxRdk

Khaleegitrumman "zanboor" bidrar med det supersköna machinegunsmattrandet!

Kulturbruden

Emil sa...

Tack för länktipsen. Underbart att se lite livsglädje från en så allvarstyngd region. I Malmö har de flyttar in tusentals irakier de senaste åren. Hoppas de irakiska damerna kan visa upp sådan dans på KB och andra nattklubbar i stan.