onsdag 28 november 2007

Sveket att jobba och vara frisk

Per Gudmundson skriver som vanligt utmärkt, idag om Mona Sahlins uttalande om att Reinfeldts politik är ett ”historiskt svek” och drabbar ”arbetslösa och sjuka”. Istället är faktum att människor på ett år blivit friskare och fått jobb.

"De arbetslösa och sjuka som Mona Sahlin påstår har förlorat på Fredrik Reinfeldts politik visar sig efter ett år med borgerlig regering ha blivit förbluffande arbetsförmögna och friska.

165000 personer har lyfts på ett år. Det motsvarar en mindre kommun i månaden. Eller ett Uppsala, ungefär."

För varje persom som "lyfts" har ungefär tre gånger så många slutat stödja alliansregeringen. Alliansen har ju tappat cirka 400 00o sympatisörer sedan valet. Sverige är sannerligen fantastiskt.
//
Casparus Due

6 kommentarer:

Anonym sa...

Per Gudmunsson är allmännt äcklig och proamerikansk! Nu jämför han Fredrik Reinfeldt med Jesus dessutom... Avskeda idioten omgående!

Johan Westerberg sa...

..och om du läser Gudmunssons artikel så skriver han att han INTE vill göra den jämföreslen som du käre "anonym" skriver. Läs artikeln! Idiot!

Elias sa...

"Det här är nu ingen parallell mellan Reinfeldt och Kristus."

Men jag undrar hur mycket av detta som egentligen är alliansens förtjänst. Arbetslösheten var extremt låg för ett år sedan - målet på 4% möttes precis runt valet. Ge det ett år till så får vi se vad borgarnas politik går för egentligen.

Anonym sa...

elias tror du på tomten också?
Skulle det varit Perssons förtjänst att så många tillfrisknat?
Sällan!
om nån är arg för att dennes möjligheter att åka snålskjuts på andra har försvunnit, ja då röstar den nog rött nästa gång.
Bätre dom som verkligen är behövande får ta del av vår välfärd!

Jonas e sa...

Elias
den öppna arbetslösheten var kanske låg men hur många var inte i arbetmarknads politiska återgärder (eller vad det kallas),
förtidspensionerade, sjukskrivna osv.

Anonym sa...

Om sossarnas uppnadda 4%-mal fore valet: De brukar ha riktade atgarder varje valar sa att arbetslosheten sjunker lagom till valet. Om du tittar pa statistiken, sa gar arbetsloseten ofta ner pa valar och UPP aret efter. Darfor ar det extra anmarkningsvart att sa manga siffror gar at ratt hall. Forutom opinionen da...